Iz GP URA o manjinskoj vladi juče razgovarali sa SNP-om, PzP-om i partijama manjina, slijede sastanci sa DF-om, SD-om i SDP-om

Kratki pregovori za brzi dogovor

Iz GP URA o manjinskoj vladi juče razgovarali sa SNP-om, PzP-om i partijama manjina, slijede sastanci sa DF-om, SD-om i SDP-om, Foto: Savo Prelević

Građanski pokret (GP) URA razgovarao je juče o formiranju manjinske vlade sa predstavnicima Socijalističke narodne partije (SNP) i manjinskih stranaka, sa kojima se prije dva mjeseca dogovorio o saradnji, dok se narednih dana očekuju pregovori s Demokratskim frontom (DF), Socijaldemokratama (SD) i Socijaldemokratskom partijom (SDP) — saznaju “Vijesti”.

Predstavnici tog pokreta, osim sa potpisnicima memorandima, juče su pregovarali i sa funkcionerima Pokreta za promjene (PzP).

Nakon konsultacija, stranke se nisu oglašavale.

Koalicija “Crno na bijelo” (GP URA i CIVIS) ponudila je 17. januara svima parlamentarnim subjektima formiranje manjinske vlade, koje je izgledno nakon što je kabinet premijera Zdravka Krivokapića prošle sedmice srušen u parlamentu glasovima koalicije “Crno na bijelo” i opozicije.

Source link: www.vijesti.me