Podijeli :

OGLAS

GOOD HACKathon je počeo! Vijesti Autor: N1 BiH 20. okt 202323:01 0 komentara Podijeli :

GOOD HACKathon je počeo!

Telemach

Takmičenje za studentice i studente elektrotehničkih i srodnih fakulteta – koje organiziraju Telemach fondacija i Elektrotehnički fakultet u Sarajevu, u saradnji sa Europe House, dugoročnim komunikacijskim projektom Evropske unije u BiH.

U fokusu ovogodišnjeg GOOD HACKathona je kontinuirana podrška mladim ljudima u razvoju inovativnih rješenja koja će imati pozitivan uticaj na društvo u Bosni i Hercegoviniu te poboljšati svakodnevni život bh. građana. Najbolje ekipe očekuju vrijedne novčane nagrade te posjeta inovativnom razvojnom centru United Grupe, kompaniji United Cloud. Učešće u GOOD HACKathonu je besplatno, a timovima koji dolaze van Sarajeva bit će pokriveni troškovi prevoza i smještaja. Svim takmičarima su osigurani uslovi za rad i relaksaciju, kako bi doživjeli najbolje iskustvo i inspiraciju za neke buduće projekte i karijerni razvoj.

GOOD HACKathon je počeo!

Takmičarski timovi stigli su na ovogodišnji GOOD HACKathon sa brojnih javnih i privatnih univerziteta iz Sarajeva, Bihaća, Mostara, Tuzle, Banje Luke, Istočnog Sarajeva i Zenice u prostorije Europe House i narednih sati će raditi na osmišljavanju inovativnih tehnoloških rješenja na datu temu.

Timovi, tačnije njih 11 imaju zadatak da za samo 24 sata riješe određeni izazov u kraćem vremenskom roku te da svoje rješenje prezentuju pred stručnom ocjenjivačkom komisijom.

Proglašenje pobjednika je u 13.00 sati, 21.10. u prostorijama Europe House.

GOOD HACKathon je počeo!

Source link: ba.n1info.com