Zoran Milanović je uspio gotovo nemoguće: biti gori i od predsjednice - cheerleadersice. On je čovjek po mjeri A.P.-a

Z.M. i A.P. —  sukob od kojega jedan jako profitiraTom Dubravec/Cropix

Nakon brzopotezne slave u Rusiji, hrvatski predsjednik postao je obnoć megajunak i u Srbiji. Zbog izjava da im je Kosovo zapravo brutalno oteto i anektirano (najvjerojatnije SAD-u) veličaju ga na sva zvona istinoljubivi tabloidi Aleksandra Vučića i vazda objektivni Ivica Dačić, poznatiji kao Mali Sloba. Vjerojatno bi ga jednako oduševljeno slavio i Pravi Sloba, da je kojim slučajem živ.

Zoran Milanović je uspio gotovo nemoguće: biti gori i od predsjednice - cheerleadersice. On je čovjek po mjeri A.P.-a

S Miloradom Dodikom već se Zoran Milanović znatno ranije pobratimio, negirajući genocid u Srebrenici i relativizirajući zločinačke postupke Vladimira Putina. Viktora Orbana, najortodoksnije političko strašilo u čitavoj Europskoj uniji, ponosno je posjetio neki dan, demonstrirajući solidarnost s čovjekom koji dijelove hrvatske države svako malo neskriveno ‘anektira‘ na svojim kartama velike Mađarske. Tužniju sudbinu pomno redizajnirani bivši ljevičar i novopečeni ‘hrvatski suverenist‘ na putu prema teško dostižnom drugom mandatu teško da je mogao dočekati. A imao je samo jedan, krajnje jednostavan zadatak: biti za nijansu bolji i normalniji od svoje prethodnice, predsjednice-cheerleadersice. 

Puno strašnija posljedica mandata Zorana Milanovića od svih njegovih osobnih sramoćenja je, ipak, činjenica da je svojom sebičnom i samo osobnim interesima vođenom jezičinom u zemlji koju predstavlja gotovo posve obesmislio istinski oporbeno djelovanje. Njegove reference na skandalozne političke afere,  terminalnu korupciju i partitokratski model HDZ-ove vlasti koji je cijelo društvo obavio poput bršljana vrlo su oprezne, epizodističke i jeftino cinične. Smrde nadaleko ‘ne diram te/ne diraj me‘ predsjedničkom agendom. Baš kao i istinskom nebrigom za brige narodnih masa, socijalne, razvojne i ine nepravde. U narcisoidnom političkom svemiru Zorana Milanovića, baš kao i u Putinovom, odavno ne postoje živi ljudi, nego tek topovsko meso, oporbeni pijuni i pješaci za žrtvovanje.

Zoran Milanović je uspio gotovo nemoguće: biti gori i od predsjednice - cheerleadersice. On je čovjek po mjeri A.P.-a

Da ga je mijesio od tijesta iz vlastita laboratorija, Andrej Plenković aktualnog hrvatskog predsjednika sigurno ne bi uspio ovako skrojiti po svojoj mjeri. Zoran Milanović njegova je nepresušna boca kisika i njegova bjanko-ispričnica za svaki novi HDZ-ov kriminal. Predsjednik-kamikaza je A.P.-ov dežurni Belzebub i vazda dostupna Baba Roga, njegov neumrli Škiljo iz Zagvozda što mu svakim svojim proputinovskim slovom unaprijed jamči još jedan premijerski mandat.

I time defakto garantira titulu stvarnog ‘hrvatskog Putina‘, najdugovječnijeg vladara u čitavoj povijesti Banskih dvora.   

Source link: slobodnadalmacija.hr