Požar su gasila 22 vatrogasca uz pomoć osam vozila

Planuo krov zgrade u Berislavićevoj, centar pun dima, policija blokirala susjedne ulice

FOTO: Luka Stanzl/PIXSELL

Na zgradi pokraj zagrebačkog Zrinjevca večeras je izbio veliki požar. Vatra je buknula malo prije 22 sata na krovištu u Ulici Petra Berislavića 2. Na teren su smjesta izašli vatrogasci sa šest vozila, doznajemo.

Do 23:30 vatrogasci su uspjeli obuzdati požar. Mediji s lica mjesta javljaju kako je krovište gotovo potpuno izgorjelo, a otvorena vatra vidi se još samo na manjem dijelu krova. Dim se tijekom požara vidio gotovo po cijelom centru grada, a policija je blokirala pristup okolnim ulicama.

Članak se nastavlja ispod oglasa

U gašenju požara sudjelovala su 22 gasitelja s osam vozila, a prema podacima vatrogasaca nema prijavljenih ozljeda. Prva dojava o požaru stigla je minutu prije 22 sata, rekao je Hini zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba Siniša Jembrih. Požar je zahvatio oko 30 metara krovišta, dodao je.

Dvije teorije o uzroku požara

Za sada postoje dvije teorije o mogućem uzroku izbijanja vatre, doznaje Jutarnji list. Jedna je da je iz nepoznatih razloga planuo neki glomazni otpad potkrovlju. Stanari sumnjaju da je to moguće jer je, kažu, potkrovlje ispražnjeno i očišćeno u nedavnoj adaptaciji.

Druga teorija je da je požar počeo na jednoj od jedinica klimatizacijskih uređaja koji su navodno postavljeni pri vrhu objekta.

Članak se nastavlja ispod oglasa

 

Source link: www.telegram.hr