Oglasio se izv. prof. dr. sc. Filipović: Nisam tražio da me oslovljavaju titulom. Ali, moj službeni potpis ide s njom, to je uobičajena praksa

Davor FilipovićDamjan Tadic/Cropix

Prema pisanju Jutarnjeg lista, novi je ministar gospodarstva Davor Filipović tražio da ispred njegovog službenog potpisa obavezno dodaje titula «izv. prof. dr. sc.». Ministar, pak, kaže da to nije tražio sam, nego da se radi o uobičajenoj praksi.

“Obavještavam vas kako će službeni potpis ministra biti izv. prof. dr. sc. Davor Filipović te molim da sukladno tome dostavljate akte na potpis”, stoji u dopisu koji je odaslan po ministarstvu, a ubrzo nakon toga ta mu je titula dodijeljena i na službenim stranicama ministarstva.

Da ne bi bilo zabune, novi ministar uputio dopis djelatnicima Ministarstva: ‘Moj službeni potpis bit će izv. prof. dr. sc.‘

O svemu se oglasio i ministar Filipović na Twitteru.

“Nikada ni od koga nisam tražio da me oslovljava titulom, čak niti moje studente (što se lako može provjeriti). Pa tako niti suradnike u ministarstvu. Moj službeni potpis koji će biti na dokumentima ide s akademskom titulom, što je uobičajena praksa (isto je lako provjerljivo)”, napisao je Filipović u tvitu.

Source link: slobodnadalmacija.hr