"Svako ko učestvuje predstavlja sebe i svoju državu. Moje mišljenje, možda griješim, jeste da je najveći interes u regionu da Kosovo bude u svakoj regionalnoj inicijativi“, rekao je Abazović.

Abazović podržao Otvoreni Balkan: Nije pravljen za tri i po države, već za šest

Foto: Boris Pejović

Predsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović kazao je da se zalaže za regionalnu inicijativu «Otvoreni Balkan» i ocijenio da bi Kosovo imalo najveću korist od učešća u njoj.

Abazović je u intervjuu za Kljan Kosova rekao da je „Otvoreni Balkan“ osmišljen tako da obuhvati šest zemalja Zapadnog Balkana. Kosovo i Crna Gora su odbile da budu dio te inicijative.

„Otvoreni Balkan je napravljen za šest država, nije pravljen za pet i po ili tri i po države, već za šest. Svako ko učestvuje predstavlja sebe i svoju državu. Moje mišljenje, možda griješim, jeste da je najveći interes u regionu da Kosovo bude u svakoj regionalnoj inicijativi“, rekao je Abazović.

Abazović je rekao i da tvrdnje da je „Otvoreni Balkan“ inicijativa Aleksandra Vučića za stvaranje „Velike Srbije“, nemaju smisla s obzirom na to da u tom projektu učestvuje i Albanija.

Source link: www.vijesti.me