OGLAS

Gradonačelnik Bihaća za N1: Fikret Abdić neće prstom da pomakne za migrante Vijesti Autor:Faruk Durmišević06. maj. 202218:22

Gradonačelnik Bihaća za N1: Fikret Abdić neće prstom da pomakne za migrante

Izvor: N1

Zbog čega se protivio zatvaranju Prihvatnog centra „Miral“, kako ocjenjuje sigurnosnu, a kako političku situaciju u Unsko-sanskom kantonu, hoće li POMAK koji predvodi na oktobarske izbore i u kojem kapacitetu govorio je za N1 gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić.

Fazlić objašnjava da bi suština trebala biti kako osigurati sigurnost građana zbog migrantske krize u Bihaću,   premijer USK i Vlada USK se bave kampanjom protiv njega.

“Umjesto da se bave suštinom, da se na toj operativnoj grupi, da premijer osigura sigurnost, policija je u nadležnosti kantona on se bavi sa mnom i iznosi neistine i sve što je rekao nije tačno. Mnogi su se obogatili na tome, ali ne zbog toga što im je neko pogodovao ili što nije, nego što ima hotel. Mislim sam pristup premijera umjesto da se bavi problemom mene je zabrinuo”, rekao je Fazlić.

Grad Bihać je osigurao zemljište i vlastita sredstva za dva prihvatna centra za migrante iako ova problematika nije u njihovoj nadležnosti, objasnio je Fazlić i naveo da drugi nivoi ne rade svoj posao u vezi sa ovom problematikom već stvaraju dodatne probleme.

“Evo vam Lipa, evo vam najbolji uslovi koje imate idite gore nemojte provaljivati u kuće, tvornice. Oni to nisu uradili već zatvaraju Miral i dodatno prave problem i Bihaću i Velikoj Kladuši. Prvo Velikoj Kladuši zato što tu migranti nisu došli zbog Mirala nego zašto je ona na granici i zato što kanali za izlazak vode preko Kladuše. i u Bihać ne dolaze zbog hotela već zbog položaja. Sad oni prave problem i Bihaću i Velikoj Kladuši. Ministarstvo sigurnosti je pod pritiskom Evropske unije kao finansijera ne želi da finansira privatne objekte, to razumijem ali četiri godine Fikret Abdić neće da prstom pomakne da učini nešto za migrante i onda m use može dozvoliti da evo neće biti Miral”, kazao je gradonačelnik Bihaća.

Premijer USK već vodi predizbornu kampanju odnosno njegova stranka NES, na kraju je rekao Fazlić.

 

Source link: ba.n1info.com