OGLAS

Izetbegović: Ne vjerujem da Dodik može pobijediti međunarodnu zajednicu Vijesti Autor:FENA16. apr. 202222:20

Izetbegović: Ne vjerujem da Dodik može pobijediti međunarodnu zajednicu

Izvor: FENA

U organizaciji Općinskog odbora Stranke demokratske akcije (SDA) večeras je u Hadžićima održan iftar i druženje, na kojem je specijalni gost bio predsjednik SDA Bakir Izetbegović, navode iz ove stranke.

Izetbegović je, obraćajući se prisutnima, podsjetio na ulogu SDA u proteklom periodu i svim izazovima sa kojima se Bosna i Hercegovina suočavala.

“Bošnjaci nikada nisu živjeli u većoj slobodi i nikada nisu živjeli u boljim mogućnostima. Možda ih ponekad nismo svjesni. Imamo velike mogućnosti, ogromne resurse i živimo u slobodi. To trebamo sačuvati,” poručio je Izetbegović.

Podsjetivši na godišnjicu osnivanja Armije RBiH, kazao je da je ona ličila na svoj narod, te da je bila junačka vojska koja nije pravila zločine.

“Takav narod koji je užasne zločine pretrpio, a nije ih uzvratio, historija nije upamtila. Trebamo pamtiti našu Armiju RBiH i najbolje sinove koji su je činili,” izjavio je Izetbegović.

Govoreći o aktuelnoj situaciji i okončanim pregovorima o izmjenama Ustava i izbornog zakonodavstva, ukazao je na pritiske sa kojima su se SDA i on lično suočavali. Cilj je, dodao je, bio da se probosanske snage svedu na jednu trećinu vlasti.

“Ne vjerujem da Milorad Dodik može pobijediti međunarodnu zajednicu. Ono što sam siguran jeste da ne može pobijediti nas, bosanskohercegovačke patriote” kazao je Izetbegović.

Predsjednik SDA je svoje obraćanje zaključio isticanjem uloge vjere u očuvanju bošnjačkog naroda, ali i države Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz SDA.

Source link: ba.n1info.com