Ljimaj: Srpske službe su organizovale 17. mart i planirale atentat na mene

Foto: EPA/VALDRIN XHEMAJ

Nakon navoda o planiranju atentata na Hašima Tačija, nekadašnji pripadnik OVK, a nakon rata političar, Fatmir Ljimaj, optužio je srpske službe za navodno planiranje njegovog i ubistva Redžepa Seljimija, ali i izneo sumnju da su iste službe navodno organizovale etničko nasilje tokom 17. marta 2004. godine, prenosi KoSSev pisanje Gazete ekspres.

Predsednik Socijaldemokratske inicijative Kosova, Fatmir Ljimaj rekao je da su srpske tajne službe navodno planirale njegovo i ubistvo nekadašnjeg poslanika Samoopredeljenja Redžepa Seljimija, kojem se trenutno sudi u Hagu za ratne zločine.

Ljimaj, kako prenosi KoSSev, tvrdi da mu je to u Hagu rekao bivši šef srpske tajne službe Jovica Stanišić skojim je tamo proveo dve i po godine.

„Pripreme za atentat od strane srpske tajne službe bile su za sve nas. Redžep Seljimi i ja smo upali u zasedu srpske službe. Stanišić mi je rekao u Hagu, ali na sreću nismo otišli tamo gde su nas čekali“, rekao je Ljimaj na Kanalu 10, a prenela Gazeta ekspres.

On je rekao i da srpska tajna služba „nije ubijala Albance“ samo 70-ih i 80-ih godina, već i 98. i 99. godine, a u istom gostovanju Ljimaj je ujedno optužio srpske tajne službe za organizovanje najvećeg posleratnog etničkog nasilja protiv Srba, poznatog kao “17. Mart”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Source link: www.danas.rs