Пешев: Ни треба влада која игра како репрезентација

Ни треба влада која игра како репрезентација, вели Антони Пешев претседателот на Стопснаката комора.

-Кога би била владата репрезентација и кога ја составуваме таа фудбалска репрезентација на пример не прашуваме од која партија се играчите туку го бираме најдобриот голман, бекови и не прашуваме за тимовите од каде се.Мислам дека јавноста има потреба премиерот да има доблест и да побара за тој тим да бидат избрани најдобрите играчи.Партиите од владата направија мали владичиња мали тврдини како едни со други да не работат за заеднички интереси.Ни треба влада која игра како репрезентација, целта е ултимативна заедничка , а залогот е ненормален, вели Пешев во „Студио 10“.

Source link: www.24.mk