Radnička fronta oštro osudila Milanovićeve izjave: ‘Prešao je sve granice, stao je na stranu desnice‘

Boris Kovačev/Cropix

Radnička fronta u četvrtak je osudila posljednju izjavu predsjednika države Zorana Milanovića o ubojstvu obitelji Zec i genocidu u Srebrenici, prozvavši ga da je prešao sve granice i čvrsto stao na stranu desnice.

Milanovićeva posljednja izjava konačan je korak kojim se odvojio od ljevice, od ičega iole smislenog i ljudskog, te prešao na stranu desničarskog populizma, ocijenili su u priopćenju.

U osvrtu na Milanovićevo dosadašnje djelovanje Radnička fronta zaključuje da on nikada nije ni predstavljao lijevu opciju, ali im je jasno da je u određenim trenucima biračima izgledao kao «manje zlo».

Pritom su podsjetili na Milanovićeve kvalifikacije samoga sebe kao konzervativca i libertarijanca te izjave na kraju premijerskog mandata u kojima se «s tzv. šatorašima nadmetao u nacional-šovinizmu, pritom spominjući 'vojne lekarke' i nazivajući Srbe 'šakom jada'».

Ističu kako je trenutak kada se trebalo odreći Milanovića počeo sa Zakonom o radu koji je «fleksibilizirajući» radne odnose doveo do nikada nesigurnijih radnih odnosa za radnike koje ovih dana iz vladajućeg HDZ-a žele dodatno pogoršati.

No, tvrde u Radničkoj fronti, ipak je bio dug put od toga do današnjih skandaloznih izjava i svrstavanja aktualnog predsjednika.
Milanović već prije koketirao sa svjetonazorskom desnicom

«Predsjednik je već prije koketirao sa svjetonazorskom desnicom, na što smo i ranije upozoravali, te se ova kulminacija dala naslutiti iz njegovih antikomunističkih i revizionističkih istupa, relativiziranja ispovijedi silovanih žena, kao i relativiziranje žrtava ratnih zločina», navode u priopćenju.

Na prvom mjestu su istaknuli predsjednikovo vraćanje odličja Branimiru Glavašu optuženom za ratne zločine, relativiziranje zločina Mihajla Hrastova, kao i konstantne napade na predstavnike Srba u Hrvatskoj, naročito predsjednika Srpskog narodnog vijeća i saborskog zastupnika SDSS-a Milorada Pupovca.

Za kraju su poručili da će se nastaviti odupirati aktualnom predsjedniku i njemu sličnima na svim područjima, prvenstveno aktualnim izmjenama koje bi trebale dodatno pogoršati «Milanovićev Zakon o radu». Iz vida pritom, poručuju, neće ispuštajući ni sve antifašističke, feminističke i općenito ljudske teme koje su Milanoviću trenutno „na piku“.
 

Source link: slobodnadalmacija.hr