Devet paketa vojne pomoći poslano je iz Crne Gore u Ukrajinu putem Složene pomoći za Ukrajinu (CAP) u okviru NATO-a. O tome je obavijestila vlada zemlje uoči NATO samita u Washingtonu.

Kako je istaknuto u vladi, na samitu će premijer Milojko Spajić naglasiti da Crna Gora planira i dalje podržavati ukrajinski narod.

Delegacija Crne Gore na čelu s premijerom Milojkom Spajićem sudjelovat će na sastanku šefova država i vlada članica NATO-a u Washingtonu, koji počinje danas i trajat će do 11. srpnja.

Osim premijera, u sastavu delegacije je još 12 članova, uključujući ministra vanjskih poslova Filipa Ivanovića i ministra obrane Dragana Krapovića.

Crnogorska delegacija pozdravit će usvajanje novog paketa mjera «koji će pojačati podršku Ukrajini i dati novi poticaj njezinoj euroatlantskoj perspektivi». «Premijer pozdravlja zavidnu razinu solidarnosti i odlučnosti koju je Alijansa pokazala tijekom prošlog razdoblja u pružanju potrebne pomoći Ukrajini, naglašavajući važnost koordiniranog pristupa svih međunarodnih aktera», navode u vladi.

Izuzetno je važno što je Crna Gora još jednom izrazila jasnu i nedvosmislenu podršku Ukrajini u njezinim naporima da zaštiti svoj teritorij i zajedno s time zajedničke vrijednosti demokratskih društava, navodi se u vladinom priopćenju.

Sergej Pogorelov «Balkanske novosti»