Počelo je s terasama, seli se na kofere

Vijesti
              Dubrovnik ide dalje u borbi protiv bučnih turista: kroz centar se više ne smiju vući koferi na kotačima

FOTO: Grgo Jelavic/PIXSELL

U Dubrovniku turisti kroz centar grada više neće smjeti vući kofere na kotačićima. Naime, odlukom gradonačelnika je propisano da će ih morati nositi u ruci, javlja RTL Danas.

Čini se da je to nova dionica dubrovačkog obračuna s bukom. Naime, Dubrovnik je nedavno jednom ugostiteljskom objektu u povijesnoj jezgri oduzeo javnu površinu na sedam dana zbog preglasne glazbe.

Jedan od stanara dubrovačke jezgre je govoreći o buci u gradu kazao da buka ne smeta, ali treba biti tolerantan. “Izgubili su mjeru. Trebalo je nekima oduzet dozvolu jer je to sramota”, kazao je stanovnik stare jezgre Franko Bačić.

Šest ugostitelja ostalo bez terasa

Marijana Aksić-Vitković, glasnogovornica grada Dubrovnika, za RTL je opisala kako ide obračun s bukom. “Do danas je šest ugostitelja ostalo bez javne površine na sedam dana. Ako ponove, ide 30 dana, a treći put trajno. Vjerujem da će mjera biti učinkovita i da si neće dozvoliti da ostanu bez glavnih prihoda u sezoni”, kazala je.

Direktor Turističke zajednice Dubrovnik, Miro Drašković, kazao je:”To je jednostavno trend koji smo uočili putujući po sajmovima, svi se s time bore, sve velike destinacije, svi veliki gradovi u Europi.”

Strani turisti su također komentirali novu odluku vezanu z kofere. Paco iz Meksika misli da je to pretjerivanje. Silvio iz Francuske pak kaže da i u njegovoj zemlji imaju sličan problem. Upitan kako su to riješili, kazao je da nisu.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Source link: www.telegram.hr