Bakarec optužio Aleksandra Jovanovića Ćutu da je bio član SNS i izneo honorare koje su glumci dobili od Telekoma

Printskrin RTS

„O čemu bi vi to da pregovarate, šta je tema? Vi biste da pričate o izborima. Nema izbora dok se ne ispune zahtevi. Bratislav Gašić mora da ide. Ovaj narod na ulicama nije izvela opozicija, izveli ste vi, Bakarec, Jovanov, Vućićevići. Hoćete da smanjujemo tenziju, a svakog jutra sa Pinka napadi na nas, najgore laži i uvrede. Neće se narod sklanjati sa ulice sve dok se ne ispuni ni poslednji zahtev“, rekao je Aleksandar Jovanović Ćuta, poslanik Ekološkog ustanka i upitao gde su članovi REM-a u Skupštini, gde je Olivera Zekić, čega se plaši?

Jovanović je poručio da se poslanici vlasti plaše i treba da se plaše, jer je u protestu građana skupljen sav bes naroda i protiv Rio Tinta i malih hidrocentrala i svega drugog.

„Vi ste dužni da ovom narodu objasnite zašto smo došli dovde, a to je apsolutna propast gde smo došli“, rekao je Ćuta i upitao zbog čega se sada naprednjaci plaše i glumaca, a Milenko Jovanov, naprednjak, poručio je da su građani mogli da čuju kakvo je to sejanje mržnje.

„Ovo stvorenje predstavlja najbolji dokaz da rijaliti nemaju nikakav utcaj na nasilje u društvu. Jedino čega se plašim da ne umrem od smeha kada te slušam. Nasilje koje ste pustili iz boce, sada se vama vraća kao bumerang.  U petak ćete da čujete odgovor istog tog naroda koji vas tera sa protesta“ , naveo je Jovanov.

Nebojša Bakarec poručio opoziciji: Svi smo mi Barbare, a vi ste varvari

I naprednjak Milimir Vujadinović ponovio je da se poslanici vlasti ne plaše ničega, kao što se nisu plašili ni crnokošuljaša.

„Na vlast nećete bez izbora“, rekao je Vujadinović, a Lepomir Ivković, glumac i naprednjak, tražio je da se ne zloupotrebljavaju njegove kolege glumci i rekao da je ranije na dvorovima postojala dvorska luda koja su služila za uveseljavanje gospodara, aludirajući na Jovanovića.

A Nebojša Bakarec, poslanik SNS, naveo je da njegova stranka nema negativan odnos prema glumcima i država sponzoriše i te glumce koji učestvuju na protestima.

„Oni su slobodni da glume i mi im se nećemo svetiti“, rekao je Bakarec.

„Marko Janketić je od države i Telekoma dobio 45.000 evra, Gorica Popović 84.000 evra , Branislav Trifunović 67.000, Nikola Kojo 125.000 , Bjelogrlić 423.000, Ceca Bojković 89.000, Kičić 84.000, Sergej 130.000, Milan Marić 120.000“ , naveo je Bakarec i poručio Jovanoviću Ćutu da oni nisu alkoholičari kao on, niti korisnici psihoaaktivnih suspstanci.

On je optužio Ćutu da je bio član Srpske napredne stranke i da je otišao iz SNS , kao Šormaz, Pak,  Mihajlovićeva.

Ćuta je negirao da je bio član SNS.

Poslanici nastavili sednicu, u ponoć je kraj redovnog zasedanja

„Vi ste toksik, gori ste od sumporne kiseline Rio Tinta“, rekao je Jovanović i „upitao odakle Bakarecu podaci o honorarima glumaca“.

Dodao je da je Lepomir Ivković najveća „šlihtara“ od svih glumaca u Srbiji i da se „Karađorđe prevrće u grobu“ kad njega čuje.

Odgovarajući Jovanoviću, Bakarec je naveo da je Telekom objavio podatke o honorarima glumaca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Source link: www.danas.rs