Između ostalog urla da je jedan od optuženih nekad bio žena

Politika & Kriminal
              Pernar konačno objasnio zašto se okomio na uhićene Hrvate u Zambiji. Jedan od njih mu je - susjed

FOTO: Borna Filic/PIXSELL

U zambijskoj Ndoli počelo je novo ročište na suđenju osmero Hrvata koji su pod optužbama za trgovanje djecom. Na sudu je jedan od svjedoka i Ivan Pernar, a 24sata, prema informacijama zambijske novinarke, prenosi kako u sudnici radi scene.

Na pik je uzeo jednog od optuženih, transrodnog muškarca i verbalno ga napadao na osnovu toga. “Ovo je žena koja sada tvrdi da je muškarac”, viknuo je Pernar na optuženog.

Također, navodi kako je optuženi proglašen LGBT osobom godine te da je njegov susjed u Zagrebu. Kako novinarka navodi, Pernar se dere po sudnici, a odvjetnici su rekli da će ga optužiti za nepoštivanje suda.

Jedno ročište već je bilo odgođeno

Podsjetimo, Ivan Pernar je u veljači objavio kako je vlastima u Zambiji slao prijave oko hrvatskih državljana i posvajanja iz DR Konga. Nedugo potom se zaputio u Zambiju i objavio kako će svjedočiti u procesu protiv hrvatskih parova, a potom i kako je u Zambiji obolio od malarije.

U srijedu je novinarka iz Zambije za 24 sata rekla da je otpao s popisa svjedoka, no on danas ipak svjedoči. Suđenje na visokom sudu u Ndoli počelo je prošli tjedan iznošenjem dokaznog postupka protiv četiri bračna para iz Hrvatske i tada su ispitane imigracijska službenica te recepcionerka hotela u kojem su Hrvati odsjeli.

Jedno ročište već je bilo odgođeno zbog nedostupnosti svjedoka optužbe. Visoki sud u Ndoli izdao je u utorak nalog da se svjedoci optužbe moraju privesti te kazao da Sud neće prihvatiti daljnje odgode, rekao je tada diplomatski izvor za Hinu.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Source link: www.telegram.hr