Ivica Ivanišević: Ovo je doista porazno. Stranka Možemo! počinje koračati stopama HDZ- a. I to baš nikoga ne čudi

PREMIUM Umjesto da Tomislav Tomašević i Grad Zagreb istraže što se uistinu dogodilo, izabrali su nijekati očigledno, pa su plasirali mučnu teoriju zavjere. Učinili su, dakle, ono isto što HDZ-ovci već desetljećima uredno rade  Nera Šimić/Cropix

Ne morate biti prevelik cinik da biste zaključili kako je zanimanje glasnogovornika izmišljeno onoga trenutka kad su ljudi od društvene moći i utjecaja osjetili potrebu da još netko, osim odvjetnika, laže u njihovo ime. Zašto bi se izlagali neugodnim pitanjima novinara, vrdali, muljali i izgovarali neuvjerljive laži kad to netko drugi može za njih činiti? I to dobro, bolje, puno bolje nego što su oni sami kadri lagati.

Portparol je profesionalac, barem bi to trebao biti, njemu glas neće zadrhtati, lice mu neće obliti izdajničko rumenilo, tikovi neće odati da se uzrujao zbog prevarantskog petljanja. Najbolji u tome zanatu toliko su dobri, dakle, uživljeni u kožu svoga klijenta da u jednom trenutku počnu vjerovati kako je ono što govore sušta istina.

Ulaganja u tu vrstu…

Source link: slobodnadalmacija.hr