Podijeli : 0

OGLAS

NES BiH o hapšenju Hadžibajrića: Pravda mora biti jednaka za sve Vijesti Autor N1 BiH 10. maj 202315:22 Podijeli :

NES BiH o hapšenju Hadžibajrića: Pravda mora biti jednaka za sve

F.Z./N1

Povodom jučerašnje akcije MUP-a Kantona Sarajevo u kojoj je priveden i načelnik Opštine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić, oglasili su se iz Narodnog evropskog saveza Bosne i Hercegovine (NESBiH).

“Kao legalisti, vjerujemo da su profesionalnost i nezavisnost policijskih i pravosudnih organa temelj svakog demokratskog društva, pa i bosanskohercegovačkog. Napominjemo da se mora poštovati i presumpcija nevinosti, odnosno da niko nije kriv dok se ne dokaže suprotno”, navode u saopćenju.

Potom su dodali:

“Istovremeno, oštro se protivimo svakim eventualno politički motiviranim akcijama i selektivnom provođenju pravde. Pravda mora biti jednaka za sve, zbog čega pozivamo policijske i pravosudne organe da svoj posao urade profesionalno i rasvijetle ovaj slučaj do kraja, poštujući pritom sva demokratska načela.”

Poznati detalji: Za šta se terete privedeni Hadžibajrići, Karišik i Destanović?

Podsjetimo, u sklopu akcije kodnog naziva ‘Start’, pod nadzorom postupajućih tužilaca Tužilaštva kantona Sarajevo, pripadnici MUP-a KS lišili su jučer slobode Ibrahima Hadžibajrića, Elmedina Karišika, Seida Hadžibajrića i Almu Destanović.

Source link: ba.n1info.com