Javio se i svjedok ‘špijunske’ akcije koja je uznemirila Viktora Šimunića

Politika & Kriminal
              HDZ-ovac se prišuljao do kuće gradonačelnika Oroslavja pa krenuo fotkati. Prijavljen policiji zbog uznemiravanja

FOTO: Robert Anic / Pixsell, Viktor Simunic / Facebook

Gradonačelnik Oroslavja Viktor Šimunić pozvao je u subotu policiju zbog, kako kaže, uznemiravanja koje je njegovoj obitelji “tajnim fotografiranjem” priredio HDZ-ov gradski vijećnik Danijel Vnuk. Šimunić ga, kako je napisao na svojoj Facebook stranici, proziva da je uznemirio njegovu majku, oca i nećake došavši do njegove kuće kako bi mu slikao dvorište i službeni automobil.

“Nemam problema kad se mene napada u političkom ringu. Ali imam itekako kad se počne uznemiravati moja obitelj”, navodi Šimunić pa HDZ-ovcu Vnuku poručuje: “Nazovi me, Danijel, drugi put, pustil te bum u dvorišće, pitaj za dozvolu kak normalni ljudi inače rade i fotografiraj do mile volje. Izbroji sve čučeke, purane i mačke koje imam. Pogle koliko trešnja ima cvjetova. Evo, dajem da svi vide, napravil sam ja fotografije”, napisao je i objavio nekoliko fotografija dvorišta.

Policija na HDZ-ovčevim vratima

Kako piše portal Ni Zagorje malo, do incidenta je došlo tijekom subotnjeg poslijepodneva, a Vnuk im je potvrdio da mu je policija oko 18 sati pokucala na vrata iako inzistira da fotografiranje nije bilo tajno. Ipak, nije pojasnio koji je smisao tog slikanja.

“Živim u slijepoj ulici. Moja kuća je na kraju, Viktorova na početku. Šetao sam se. Zar ne smijem razgovarati na mobitel dok se šećem? U nedostatku inspiracije za nove ideje Viktor izmišlja konstrukcije. Dečki su bili pristojni, došli i otišli. Ne, nisu me tražili da im dobrovoljno pokažem fotografije u mobitelu”, komentirao je.

Javio se svjedok ‘špijunske’ akcije

Portalu Ni Zagorje malo javio se i svjedok “špijunske” akcije HDZ-ova vijećnika, koji je i nazvao Šimunića da ga upozori da mu Vnuk s ulice snima dvorište. “Bilo je to oko 15 sati. Poznajem obojicu. Prvo sam mislio da netko nešto traži, onda skužim da je to Vnuk i vidim da snima s mobitelom. Gledam, pa jel’ to moguće? To je baš bilo mučki. Ne pomaknul se sad s ovog mjesta ako to nije istina. Bio je to Vnuk i slikao je”, ustvrdio je svjedok za portal.

Sam Šimunić na svom Facebooku piše da je “jedno ne slagati se s političkim odlukama, a drugo je nenajavljen upadati u dvorište, fotografirati tuđu imovinu i uznemiravati moju obitelj”.

‘Reci mi ako ti treba rame za plakanje’

“Danijel, ak hoćeš dojti k obitelji Šimunić na uskršnji ručak ili ti treba rame za plakanje jer si dobil otkaz na poslu, prijevoz do centra ili ti fali trešnji za džem koji misliš kuhati – reci mi. Mama koju si uznemiril me tak odgojila, da ljudima kad treba pomoć ih ne odbijam na prvu. Nem te odbil jer se razilazimo u političkim stavovima, ali te molim da poštivaš da je sutra Uskrs, najveći kršćanski blagdan i da ga ipak hoću provesti u najvećoj mjeri sa svojom obitelji”, zaključio je na kraju Šimunić.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Nemam problema kad se mene napada u političkom ringu.Ali imam itekako kad se počne uznemiravati moja…

Posted by Šimunić Viktor on Saturday, April 8, 2023

Članak se nastavlja ispod oglasa

Source link: www.telegram.hr