Porašće očekivanja funkcionera i simpatizera PES-a, ali će ih partneri iz tridesetoavgustovske većine podsjećati da Milatovićev uspjeh nije samo njegov, kaže Đorđe Vukadinović. Teško je procijeniti kakav će biti rast pokreta, ali horizont očekivanja u smislu socioekonomskog statusa građana je veliki, naglašava Predrag Zenović

PES pred velikim izazovima: Odoljeti preletačima i boljkama DPS-a

Milatović i Bečić u izbornom štabu PES-a, Foto: Boris Pejović

Pokretu Evropa sad (PES), čiji je jedan od lidera Jakov Milatović u nedjelju izabran za predsjednika Crne Gore, izvjesno će rasti podrška u susret prijevremenim državnim izborima, pa će najveći izazovi za njih biti da odole talasu “preletača” i iskušenju trijumfalizma, koji bi ih mogli pretvoriti u novu Demokratsku partiju socijalista (DPS).

To su poručili sagovornici “Vijesti” odgovarajući na pitanje kako će ubjedljiva pobjeda Milatovića nad aktuelnim šefom države i DPS-a Milom Đukanovićem, uticati na PES i podršku građana tom pokretu.

PES pred velikim izazovima: Odoljeti preletačima i boljkama DPS-a

Potpuno razvlašćivanje DPS-a: Đukanovićfoto: Luka Zekovic

Taj politički subjekt formiran je prije devet mjeseci, i osim pobjede na predsjedničkim izborima, ostvario je veliki uspjeh i na oktobarskim lokalnim, pa će, između ostalog, biti okosnica nove vlasti u Podgorici.

Source link: www.vijesti.me