Podijeli : 0

OGLAS

Stojanović će dati saglasnost: Ovo je bolje rješenje nego bilo šta drugo Vijesti Autor:N1 BiH03. apr 202317:01 Podijeli :

Stojanović će dati saglasnost: Ovo je bolje rješenje nego bilo šta drugo

N1

Na današnjoj sjednici SDPa- raspravljalo se o formiranju Vlade FBiH za čije imenovanje rok ističe 6. aprila. Podsjetimo, potpredsjednik Federacije BiH Igor Stojanović nije htio staviti svoj potpis na prijedlog imena za ministre koje je predsjednica FBiH Lidija Bradara uputila 30. marta. Stojanović je zatražio dodatne konsultacije jer su mu sporna određena imena. Ipak, Stojanović je rekao da će staviti svoj potpis na formiranje Vlade.

“Želim da vas informišem da prema stavovima SDP-a i prema mojim ličnim stavovima kao potrpedsjednika Federacije BiH iz reda SDP-a, želio sam prije svega da Vlada predvođena SDP-om bude u potpunosti pošteđena svih ovih dilema i kritika kadrova. Svjesni ste svi da su se pojavile određene dileme na određene kadrove. Ja sam u svom pismu pokazo predsjednicima da SDP nema problem istorija bilo kojeg kandidata iz SDP, ali isto tako očekujem da predsjednici koalicionih paArtnera isto tako vode računa o kredibilitetu vlade i da sporni kadrovi koje su predlagali eventualno promjene i da razmisle o tome. Na moju žalost, predsjednici stranaka kojima sam uputio pismo ne žele promijeniti svoje kadrove i konačni prijedlog Vlade će biti takav. Zašto dajem saglasnost iako imam nezadoboljstvo kadrovskim rješenjima, je stanje vlade FBiH. Imamo Vladu koja je u tehničkom mandatu u nemamo svega tri ministra trenutno i mislim da je ovo odluka bolja od bilo koje druge”, rekao je Stojanović.

Nikšić: Stojanović će dati saglasnost za formiranje Vlade FBiH

Isto je potvrdio i predsjednik SDP-a Nermin Nikšić.

“Igor je upoznao članice i članove Predsjedništva da će danas, ako već nije, potpisati i dati saglasnost na prijedlog Odluke o imenovanju Vlade koji će večeras ili ujutro biti na stolu, da riješimo sve dileme koje se pokušavaju spinom nametnuti. Odluka koju je dao jedan potpredsjednik je neustavna bez saglasnot drugih”, kazao je Nikšić.

 

Source link: ba.n1info.com