Podijeli : 0

OGLAS

I nakon sjednice, u holu NSRS sukob Stevandić-Vučinić: Izlazi napolje! Vijesti Autor:Snežana Mitrovic30. mar 202312:49 Podijeli :

I nakon sjednice, u holu NSRS sukob Stevandić-Vučinić: Izlazi napolje!

N1

Nakon burne sjednice NSRS koja je trajala osam dana, pored spornog zakona o kriminalizaciji klevete usvojen je i izvještaj komisije za sukob interesa RS.

Usvojen nakon što je show nepovezanih izjava u parlamentu imala predsjednica te komisije Obrenka Slijepčević. Iako su se zgrožavali zbog njenog nastupa, vladajući su joj izvještaj podržali.

Ipak, Milan Petrović iz SDS sinoć nije izabran za potpredsjednika Narodne skupštine Republike Srpske, iako ta funkcija, prema Poslovniku, pripada SDS kao najvećoj opozicionoj stranci.
Poslanici SNSD i ostatka vlasti uglavnom uopšte nisu glasali o ovoj tački dnevnog reda, ili su bili uzdržani. Tako je od 70 prisutnih poslanika glasalo samo 27, od kojih je 20 bilo za Petrovića, a sedam uzdržano.

U svemu tome poslanik Đorđe Vučinić glasao je za Nebojšu Vukanovića što je predsjednik NSRS oštro osudio najavljujući postupak.

“Đole je napravio grešku, mlad je, prekršili smo Poslovnik. Nema zle namjere. Nismo pape, griješimo,” kaže šef kluba poslanika Liste za pravdu i red Nebojša Vukanović.

“Iznenađen sam da sam dobio prostor u režimskim medijima, za sve ovo vrijeme mandata nisu prenijeli ni slova, ali su prenijeli povredu poslovnika. Ja jesam pogriješio, ali nažalost se baca sjena na to da vladajući nisu glasali da najveća opoziciona stranka mora da ima potpredsjednika NSRS.” rekao je Vučinić.

Vučinić je pročitao i član koji govori o zloupotrebi poslovnika elektronskim glasanjem. Kaže da je bilo potrebno ponoviti glasanje, sto Nenad Stevandić nije uradio.

Vukanović kaže da je Darko Tomaš gradonačelnik Prnjavora zvao da se Milan Petrović ne izglasa jer se boji da će mu dogodine biti protivkandidat na lokalu.

Osvrnuo se na jučerašnji nastup predsjednice Komisije za sukob interesa RS, koja je na funkciji četiri mandata, tj.od 2009.godine:
-Mi se brukamo u svijetu. Osvanuli smo u medijima, u Srbiji, ovo je slika i prilke vladajuće stranke, kaže Vukanović koji apeluje da skupštinsko rukovodstvo zamijeni Obrenku Slijepčević.

Vukanović kaže da ga je povrijedilo gostovanje SDS-ove Aleksandre Pandurević na N1.

-Gdja Pandurević govori da smo mi isti neprijatelji kao SNSD. Ako je to stav SDS, imamo problem.

Predsjednik NSRS Nenad Stevandić optužio je Vučinića da je zloupotrijebio tuđe pravo glasa u parlamentu. Glasao je za Vukanovića, dok on nije bio u sali.

“Naravno da najvećoj opozicionoj stranci pripada mjesto potpredsjednika skupštine. Ja sam zbog digniteta NSRS i svog ličnog glasao za gdina Petrovića. Mladi poslanik Vučinić, svako je slika svog ponašanja.” Počeo je tako Stevandić, a vrlo brzo je podigao ton u naređivački i izbacio je Vučinića koji ga je snimao iz hola:
“Izađi napolje”, rekao je ljutito.

“Možete li sakriti tu mržnju prema meni,” odgovorio je mladi poslanik iz Trebinja odlazeći.

“Lažno glasanje, glasanje u tuđe ime, zloupotreba… Ja ću to prijaviti, ” rekao je Stevandić koji se ljutitim tonom obratio i novinarki N1.

Source link: ba.n1info.com