"Već viđeni pokušaj manipulacije političkog očajnika", kaže Borovinić Bojović povodom optužbi Đukanovića da je Milatović "uništavao živote ljudi" kada je učestvovao u odbijanju donacije vakcina

Da li je u izbornoj kampanji sve dozvoljeno: Igra neistinama do uništenja protivnika

Tvrdi da njegov protivkandidat i “uništava živote ljudi”: Đukanović, Foto: Boris Pejović

Negativna izborna kampanja je posljedica straha od konkurencije, slabosti kandidata i jačine političkog sukoba učesnika izborne utakmice.

To je, između ostalog, rezime komentara profesorice Nikolete Đukanović na pitanje “Vijesti” u vezi sa tim da li je u političkoj kampanji iskrivljavanje činjenica legitimno političko sredstvo, da li je regularno da to radi i šef države iznoseći čak i netačne optužbe da je njegov protivkandidat odgovoran za uništavanje ljudskih života…

Predsjednik Crne Gore i kandidat Demokratske partije socijalista Milo Đukanović, prije dvije večeri na tribini u bjelopoljskoj Loznoj Luci, iznio je oštre optužbe na račun protivkandidata na predsjedničkim izborima Jakova Milatovića, navodeći da je “uništavao živote ljudi”.

”Možda si ti zaista stekao dobre ocjene, ali se gleda ono što si radio – što si gasio preduzeća počev od ‘Montenegro Airlinesa’, tjerao investitore, počev od Amana, najbolje djelove crnogorske obale pretvorio u čiste buvljake, kao što je Kraljičina plaža, uništavao živote ljudi. Dakle, zajedno sa vladom kojoj si pripadao odbijao si donacije vakcina protiv kovida tada kada nije bilo nijedne vakcine u Crnoj Gori… Odbijali ste ih zato što vam se nije dopadao donator, jer ste u donatoru prepoznavali političkog protivnika a zanemarivali ste živote ljudi. Nažalost, doveli ste Crnu Goru do svjetskog vrha kada je u pitanju smrtnost od kovida. Možete misliti koliko je ljudi umrlo koji nije trebalo da umru”, rekao je Đukanović.

Source link: www.vijesti.me