"Pokazale su se istinitim najzloslutnije sumnje o korumpiranosti policije i tužilaštva… Činjenica je da na izborima učestvuje čovjek koji je organizator i naredbodavac praktično najvećeg dijela ovih aktivnosti", kaže Slaven Radunović. "Ne čude personalana srastanja države i kriminala, ali je skandalozno da nova vlast nije bila sposobna da to otkrije", smatra Miodrag Lekić

Reakcije nakon hapšenja u policiji: Potvrda da izbori nisu bili slobodni

Novcem od kokaina plaćali bojkot glasanja: Hapšenje jednog od osumnjičenih, Foto: BORIS PEJOVIC

Navodi Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) da je grupa policajaca, navodnih saradnika mafije, novac stečen švercom kokaina koristila da utiče na rezultate parlamentarnih izbora 2020. godine, potvrđuje sumnje o jakoj sprezi bivše vlasti sa kriminalom i da izbori nijesu bili slobodni, smatraju sagovornici “Vijesti”.

U spisima SDT-a po čijem nalogu je prethodnih dana uhapšeno više policajaca osumnjičenih da su umjesto za državu, radili za kriminalne grupe, navedeno je, između ostalog, da su novcem stečenim kriminalnom djelatnošću, na parlamentarnim izborima u avgustu 2020. godine u Crnoj Gori “uticali da glasači ne ostvare svoje biračko pravo”.

Za neke sagovornike “Vijesti” to je dokaz dugogodišnjeg srastanja države i kriminala, koje je dodatno problematično jer nova vlast nije bila sposobna da to riješi bez pomoći stranih obavještajnih službi, u ovom slučaju Europola.

Šef poslaničkog kluba Demokratskog fronta i funkcioner Nove Slaven Radunović kaže da su se pokazale istinitima, kako navodi, sve najzloslutnije sumnje o korumpiranosti crnogorske policije i tužilaštva.

Source link: www.vijesti.me