DF nije učestvovao na lokalnim izborima 5. marta, dok je na predsjedničkim bez ikakve kampanje dobio glasove na većini biračkih mjesta — uključujući i ona gdje je Albanski forum dvije sedmice ranije dominantno pobijedio. To me ohrabruje jer je sve veći broj građana koji su odgovorili na moj poziv da zajedno gradimo novu Crnu Goru, rekao je Mandić “Vijestima”

Kako je Mandić ostvario neočekivano dobar rezultat u Tuzima: Ruka pomirenja ili politička trgovina

Građani prepoznali poziv da gradimo novu Crnu Goru: Andrija Mandić, Foto: Boris Pejović

Iako Demokratski front (DF) godinama nije učestvovao na izborima u Tuzima, njihov kandidat na predsjedničkim izborima Andrija Mandić zabilježio je neočekivano dobar rezultat s obzirom na to da se radi o sredini sa dominantno albanskim stanovništvom, koje uglavnom glasa za nacionalne partije i Demokratsku partiju socijalista (DPS).

Prema preliminarnim podacima Opštinske izborne komisije (OIK), Mandić je u Tuzima imao 827 glasova, odnosno podržalo ga je 13,4 odsto ukupno izašlih birača. Na lokalnim izborima u toj opštini 5. marta, DF se nije ni okušao, a od partija koje su podržale kandidata DF-a u nedjelju učestvovala je Socijalistička narodna partija koja je dobila 159 glasova.

Mandić dobar rezultat u Tuzima vidi kao odgovor građana na njegov poziv da, kako kaže, zajedno grade novu Crnu Goru, dok građanski aktivisti i partijski zvaničnici iz te opštine sumnjaju da je posrijedi politička trgovina.

Kako je Mandić ostvario neočekivano dobar rezultat u Tuzima: Ruka pomirenja ili politička trgovina

Tuzi pred lokalne izbore 5. martafoto: Luka Zeković

Source link: www.vijesti.me