Podijeli : 0

OGLAS

Dodik: Vlast u RS ne odustaje od kriminalizacije klevete Vijesti Autor:N1 BiH16. mar 202315:18 Podijeli :

Dodik: Vlast u RS ne odustaje od kriminalizacije klevete

N1

Vlast u Republici Srpskoj ne odustaje od povlačenja nacrta izmjena Krivičnog zakonika i kriminalizacine klevete i uvrede. Ovo je nakon sastanka vladajuće koalicije u Banjaluci saopštio predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

“Koalicija ostaje iza zakona o kleveti. Narednih sedam do deset dana predložiće zakon o neprofitnim organizacijama po ugledu na američki koji će nevladine organizacije obavezati da prijave pomoć koju dobijaju sa strane iz stranih zemalja”, rekao je Dodik ističuću da taj zakon neće značiti i progon i zatvore, već finansijske kazne.

“Podrška koju koalicija daje je velika i ona će garantovati da će zakoni proći uspješno”, ocijenio je.

Kaže o nacrtu izmjena Krivičnog zakonika dignuta je nepotrebna galama. Zakon će, najavljuje, biti usvijen iduće sedmice.

“Mi ćemo obezbjediti da najviši funkcioneri koalicije učestvuju u javnim raspravama. Ne bježimo od razgovora kako bi se definisao konačan prijedlog”, rekao je Dodik ističući da će razgovor početi onog trenutka kada nacrt bude usvojen.

Ovakav zaključak koalicije dolazi uprkos stavovima Evropske unije, OSCE-a i UN-a.

Podsjetimo, predstavnicima izvršne vlasti u Republici Srpskoj pisao je šef evropske delegacije u Bosni i Hercegovini Johan Sattler, a osim njega i specijalni izvjestioci Ujedinjenih nacija tražeći povlačenje spornog nacrta i tvrdeći da ono vodi potpuno suprotnim putem od evropskog.

Source link: ba.n1info.com