Đukanović obećava platu od 1.500 eura, a Mandić posao za sve u Pljevljima, Milatović poručuje da će raditi na ekonomskoj diplomatiji, Bečić najavljuje podršku razvoju opština, Vuksanović Stanković potencira važnost reforme pravosuđa i odbrane građanskog koncepta države…

Šta predsjednički kandidati obećavaju u predizbornoj kampanji: EU, plate, penzije i smanjene tenzije

Predsjednički kandidati: Detalj s debate na RTCG-u, Foto: Screenshoot

Ulazak Crne Gore u EU za pet godina, povećanje plata, otvaranje fabrika i novih radnih mjesta, privlačenje investitora, borba protiv korupcije, očuvanje mira u državi… To su ključna obećanja kandidata za predsjednika Crne Gore, u susret izborima zakazanim za 19. mart.

Kandidati, njih sedam, poručuju da će ih, ako budu izabrani, ostvariti s funkcije šefa države, ili s pozicije izvršne vlasti u slučaju trijumfa njihove partije na parlamentarnim izborima.

Osim navedenog, pretendenti za predsjednika obećavaju i odbranu “građanskog koncepta države”, jačanje institucija, reformu pravosuđa, “ravnomjeran regionalni razvoj”…

Za razliku od većine njih, neki su, poput aktuelnog čelnika države i Demokratske partije socijalista (DPS) Mila Đukanovića i jednog od lidera Demokratskog fronta (DF) Andrije Mandića, predstavili i neke konkretne planove. Đukanović kaže da je cilj da prosječna plata bude 1.500 eura, dok Mandić navodi da je dogovorio da svako ko je na Birou rada u Pljevljima, do narednih izbora u toj opštini dobije ponudu za posao.

Source link: www.vijesti.me