Mišljenje Građanskog odjela koji je dobilo većinu nije prošao odjel evidencije jer je odjel evidencije stavio primjedbe

Politika & Kriminal
              Odluka sudaca Vrhovnog suda o slučaju švicarac nije prošla posljednju instancu. Dobronić: 'Vidjet ćemo hoće li i dalje ustrajati'

FOTO: Pixsell/Telegram

Predsjednik Vrhovnog suda Radovan Dobronić danas je u razgovoru za N1 Televiziju najavio potencijalni preokret u slučaju švicarac. Naime, u prosincu su suci Građanskog odjela Vrhovnog suda odlučili da potrošači koji su konvertirali kredite iz švicaraca u eure imaju pravo samo na povrat zateznih kamata na ranije preplaćene iznose.

Radi se o odluci koja je duboko razočarala korisnike konvertiranih kredita koji su očekivali da će im, iako su prešli na kredite u eurima, biti vraćeni iznosi koje su preplatili na osnovu nepoštenih kamata i valutne klauzule na kredite u švicarskim francima.

‘Vidjet ćemo hoće li ustrajati na svome’

Tada je s Vrhovnog suda ipak naglašeno kako ta odluka još mora proći njihovu Službu evidencije sudske prakse. I to se sada nije dogodilo. Naime, Dobronić je za N1 najavio novu sjednicu Građanskog odjela Vrhovnog suda jer sporno mišljenje, koje su mnogi kritizirali, nije dobilo odobrenje spomenute Službe evidencije.

“Proces odlučivanja je još u tijeku. Mišljenje Građanskog odjela koji je dobilo većinu nije prošao odjel evidencije jer je odjel evidencije stavio primjedbe. Sad moramo vidjeti hoće li oni (suci Građanskog odjela Vrhovnog suda) usvojiti te primjedbe ili će ustrajati na svome”, rekao je Dobronić za N1.

 

Source link: www.telegram.hr