Istraživanje NSPM o rejtinzima u Beogradu: Vesić na drugom mestu iako nije bio gradonačelnik

foto BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV

Da se sutra održavaju beogradski izbori Srpska napredna stranka (SNS) dobila bi podršku 37,8 odsto ispitanika, dok bi koalicioni partner Socijalistička partija Srbije mogla da računa na podršku devet odsto, pokazuje istraživanje Nove srpske političke misli na teritoriji Beograda u periodu od 14. do 24. januara na uzorku od 900 ispitanika.

Ako se uračunaju oni koji se nisu izjasnili za koga bi glasali, SNS bi mogla da računa na podršku 29,2 odsto građana, dok bi SPS u tom slučaju imala sedam odsto podrške,

Stranka slobode i pravde bi mogla da računa na 6,1 odsto podrške, odnosno 4,7 odsto podrške ako se uračunaju oni koji se nisu izjašnjavali za koga bi glasali.

U gradski parlament bi ušle još Nova Demokratska stranka Srbije, Srbija centar, Ekološki ustanak, dok bi odbornike mogli da imaju i pokret Dveri i Zavetnici, koji prelaze cenzus od tri odsto.

Ulazak Srbije u EU podržava 34,3 odsto ispitanika, dok se tome protivi 50,6 odsto.

Članstvo u EU podržava još manje ispitanika u Beogradu, ako je uslov za to članstvo Kosova u Ujedinjenim nacijama, 9,4 odsto, dok se integraciji u tom slučaju protivi 78 odsto anketiranih.

Sankcije Rusiji ne podržava 79,4 odsto ispitanika, dok je za uvođenje restriktivnih mera Moskvi 8,5 odsto Beograđana.

Prema istraživanju javnog mnjenja, najbolji gradonačelnik Beograda je Branko Pešić, dok je iza njega Goran Vesić koji nikad nije bio na toj funkciji.

Vesić je dobio podršku 15,9 odsto ispitanika, odnosno 11,4 odsto sa onima koji se nisu izjašnjavali, dok Dragan Đilas koji je bio gradonačelnik ima podršku 11,4 odsto ispitanika.

Kostreš i Vukadinović: Predsednik Srbije spreman ili se sprema da potpiše evropski predlog

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Source link: www.danas.rs