Šutanovac: Kurti neće prihvatiti da formira ZSO na sastanku 27. februara

Foto: Printscreen/Nova S

Predsednik Saveta za strateške politike i nekadašnji ministar odbrane Dragan Šutanovac ocenio je u „Utisku nedelje“ na TV Nova S da kosovski premijer Aljbin Kurti neće da prihvati da formira Zajednicu srpskih opština na najavljenom sastanku 27. februara u Briselu, a kojem će prisustvovati i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Dragan Šutanovac je istakao da se na Minhenskoj bezbednosnoj konferenciji, američki državni sekretar Entoni Blinken nije sastao sa kosovskim premijerom Kurtijem, a jeste sa predsednikom Vučićem.

„Kurti je maštao da bude (ukrajinski predsednik Volodimir) Zelenski, a sada je našao da bude (revolucionar) Če Gevara i da ‘strada’ od zapadne ruke“, ocenio je Šutanovac u „Utisku nedelje“, prenosi Nova.rs.

Šutanovac je uveren da će se Zajednica srpskih opština formirati bez Kurtija, te dodao da na Kosovu postoje političari i intelektualci koji ne žele konflikat „kao što Kurti želi“.

Potom je ispričao i kako je upoznao Kurtija tokom devedesetih godina.

„Mi klinci došli da kao među mladima napravimo neki kontakt i da se povežemo, a on kao nosi uniformu i samo mu puška fali“, dodao je on.

Šutanovac je ocenio da „nema šanse“ da se sa Kurtijem napravi neki dogovor i to „ne zato što Srbija neće, već on“.

„On je rešio da bude ‘sveti’ Kurti i da pogine za ideju za koju sve više poprima mogućnost da on ima komunikaciju sa Rusijom“, istakao je nekadašnji srpski ministar odbrane.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Source link: www.danas.rs