Ulcinjski tužilac Resulbegović ima veću podršku da bude izabran za sudiju, ali DPS nije saglasan sa tim. Ta partija podržava kandidata BS Beganovića. Albanske strane i bošnjačka do sinoć nisu našle kompromis oko jednog od njih dvojice

Bitka za premoć u Ustavnom sudu

Danas glasanje o izboru četvoro sudija: Sa ranije sjednice Ustavnog odbora, Foto: Skupština CG

Članovi Ustavnog odbora Skupštine danas će glasati o izboru četvoro sudija Ustavnog suda, a prema informacijama jedno mjesto sa kvote manjinskih naroda do sinoć nije bilo konačno usaglašeno.

Poslanici vlasti i opozicije prošle sedmice su se usaglasili o podršci Snežani Armenko, Momirki Tešić i Dragani Đuranović. Ostalo je da se Bošnjačka stranka i albanske partije dogovore oko podrške Faruku Resulbegoviću, ulcinjskom tužiocu, ili Aliji Beganoviću, predsjedniku Suda za prekršaje iz Bijelog Polja.

Prema nezvaničnim informacijama “Vijesti” većinska podrška poslanika je na strani Resulbegovića, koga podržavaju poslanici albanskih partija, ali i sam premijer Dritan Abazović. Iza Beganovića su BS i Demokratska partija socijalista.

Više sagovornika “Vijesti” reklo je da DPS ne želi ulcinjskog tužioca u Ustavni sud i da vjerovatno nijesu spremni da pritisnu zeleni taster prilikom glasanja, jer je Resulbegović pokrenuo postupak protiv njihovih kolega u toj južnoj opštini zbog sumnje u partijsko zapošljavanje.

Source link: www.vijesti.me