Poslanici će do sjednice Ustavnog odbora pokušati da se usaglase i oko četvrtog kandidata, odlučujući između Alije Beganovića i Faruka Resulbegovića. SDP neće podržati dvije kandidatkinje jer smatra da nisu dobro rješenje.

Armenko, Tešić i Đuranović „odmrzavaju” Ustavni sud

Ustavni sud, Foto: Boris Pejović

Skupštinski Ustavni odbor već bi u ponedjeljak mogao da utvrdi kandidate za Ustavni sud, nakon što su se poslanici vlasti i opozicije sinoć dogovorili oko izbora troje pravnika. To su zamjenica ombudsmana Snežana Armenko, sutkinja kotorskog Osnovnog suda Momirka Tešić i bivša zaštitnica imovinsko-pravnih interesa države Dragana Đuranović.

U međuvremenu će, kako je i zvanično potvrđeno iz Skupštine, pokušati da postignu saglasnost i oko četvrtog. To bi trebalo da bude Alija Beganović ili Faruk Resulbegović. Prvi je predsjednik Suda za prekršaje u Bijelom Polju, a drugi osnovni tužilac u Ulcinju.

”Do sjednice Ustavnog odbora biće uložen maksimalan napor da se postigne saglasnost i potrebna većina za izbor i četvrtog kandidata,” navodi se u izjavi predsjednice parlamenta Danijele Đurović.

Armenko, Tešić i Đuranović „odmrzavaju” Ustavni sud

Đurovićfoto: Boris Pejović

Source link: www.vijesti.me