Sutra je posljednja šansa za dogovor

Politika & Kriminal
              Sindikati nakon sastanka s Upravom Zagrebačkog holdinga: 'Imaju novu ponudu. Promijenili su retoriku'

FOTO: Matija Habljak/PIXSELL

Predstavnici sindikata Zagrebačkog holdinga i predstavnici Uprave ni večeras nisu postigli dogovor. Pomirbe nema, a ni dogovora o povećanju plaća svih radnika Holdinga.

Posljednja šansa sada ostaje sastanak koji će se održati sutra, u devet sati ujutro u uredu gradonačelnika Tomislava Tomaševića, javlja Jutarnji list. Naime, s 31. siječnja treba se postići dogovor ili se stječu uvjeti za generalni štrajk svih 7000 radnika Holdinga.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Ipak ima pomaka?

Na današnjem sastanku koji je počeo u 15 a završio iza 21 sat sudjelovalo je pet sindikalnih predstavnika i troje predstavnika Uprave Holdinga. Jutarnjem su oni koji su sudjelovali, a koji nisu htjeli biti imenovani, kazali da nekih pomaka ipak ima.

“Nova ponuda Uprave je na stolu, to možemo potvrditi. Promijenili su retoriku, sada više nije samo ‘naše ili nikako‘. Sindikati su ostali na svojim pozicijama i za to imamo podršku radnika. Moramo reći da je svima u interesu da do dogovora dođe”, rekao je jedan od uključenih. Uprava je sada, dodaju, spremnija na kompromise.

Source link: www.telegram.hr