Podijeli : 0

OGLAS

Dvije godine vlasti u Mostaru: Sve je na čekanju Vijesti Autor:Đenana Kaminić-Puce30. jan 202307:27 Podijeli :

Dvije godine vlasti u Mostaru: Sve je na čekanju

Izvor: F.Z./N1

Dvije su godine prošle otkako je Mostar, nakon osam godina bezvlašća, dobio novu vlast. Od novog saziva Gradskog vijeća i novog gradonačelnika očekivalo se mnogo. Izborna euforija, nova energija, dobro raspoloženje među vijećnicima brzo su splasnuli te je postalo jasno da problemi koji su godinama aktuelni u ovom gradu neće biti lako riješeni.

Problema je mnogo , reći će građani Mostara, no najizraženiji i najveći za jedan dio njih je deponija Uborak. Problem je to koji je nova vlast naslijedila. Uprkos brojnim obećanjima, rješenje za ovaj gorući problem s kojim se mještani sjevernih mostarskih naselja godinama bore, se ne nazire. Dvije godine obilježile su krivične prijave, tužbe i presude.

Nagomilani problemi građana čekali su neko novo doba i novu vlast. Njenim dolaskom veći dio njih poput deponije i dalje je na čekanju. Na čekanju su i glavni gradski investicijski projekti kao što su gradnja sportske dvorane i olimpijskog bazena. Tu je i nefunkcionalna Zračna luka koja je u jednom mjesecu zabilježila tek pet putnika, aktuelan je i problem mirujućeg saobraćaja koji je regulisan, ali ne na način na koji su priželjkivali građani.

Više u prilogu Đenane Kaminić-Puce.

 

Source link: ba.n1info.com