Tadić pozvao Vučića i Brnabić na TV duel: Ne duguju to meni, već građanima

Foto: Printscreen/Nova S

Bivši predsednik Srbije i predsednik Socijaldemokratske stranke, Boris Tadić, osvrnuo se na izjavu premijerke Ane Brnabić koja je navela da je njemu bilo lakše da pregovora o Kosovu, jer nisu mogli da mu zaprete povlačenjem investicija, jer njih, kako je istakla, nije ni bilo.

U intervjuu za dnevni list „Nova„, Tadić je pozvao šeficu Vlade Srbije na TV duel i ponovio je da je spreman na duel i sa aktuelnim predsednikom Srbije, Aleksandrom Vučićem.

U razgovoru za dnevni list Nova, Tadić je rekao, govoreći o investicijama, da činjenice jasno govore da je njegova vlast, u okolnostima najveće svetske ekonomske krize, imala više investicija nego vlast SNS.

Zašto bi TV duel Tadića i Brnabić bio nefer: Sagovornici Danasa različito o pozivu bivšeg predsednika premijerki

„Anu Brnabić sam javno pozvao na TV duel i na tu temu i na temu niza drugih lažnih optužbi koje je iznela. Postoji razlog zbog kog, naravno, ona izbegava da odgovori na taj poziv, kao što postoji razlog da se preko plaćenih apologeta plasiraju obrazloženja u kojima se ignoriše da i nju i Vučića pozivam na TV duel ne kao predstavnik opozicije, već kao bivši predsednik i najviši predstavnik vlasti koju svakodnevno deceniju optužuju. Što se tiče investicija, činjenice jasno govore da smo u okolnostima najveće svetske ekonomske krize imali više investicija nego ova vlast u većini godina najpovoljnijih ekonomskih okolnosti“, rekao je on.

Boris Tadić pozvao Anu Brnabić na TV duel: Treba da omogućite da se čuje druga strana

 

On se zapitao šta to Vučić prisvaja svih ovih godina, ako prethodna vlast nije imala investicije.

„Šta to onda Vučić svih ovih godina prisvaja i koje to fabrike otvara, a koje su direktna posledica upravo investicija koje su došle u vreme naše vlasti. Ali evo i ovom prilikom pozivam i njega i Anu Brnabić da to raspravimo pred celokupnom javnošću, a ne da se svako obraća svom biračkom telu. Posebno je važno da takav duel bude održan na temu Kosova, pogotovo u ovakvom trenutku. I opet ponavljam, ne duguju to meni, već građanima Srbije koji apsolutno moraju imati priliku da čuju i drugu stranu optužbi kojima im se ispira mozak deset godina sa svih televizija sa frekvencijom sa nacionalnim pokrivanjem“, podvukao je Tadić.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Source link: www.danas.rs