Troškove poput eventualne obuke ili zaštitne obuće i odjeće podmirivat će Grad Petrinja

Politika & Kriminal
              Odlična inicijativa u Petrinji. Primatelji socijalne pomoći pomagat će u održavanju javnih ustanova

Grad Petrinja donio je u petak Odluku o provođenju radova za opće dobro bez naknade, a njome će si zainteresirane udruge ili javne ustanove moći osigurati povremenu dodatnu radnu snagu primjerice pri održavanju, čišćenjima i slično.

Tom mjerom Grad Petrinja može angažirati radno sposobne ili djelomično radno sposobne korisnike zajamčene minimalne naknade s područja Petrinje. Rad za opće dobro se ne plaća, a mjesečno korisnici mogu biti angažirani 60 do 90 sati i to temeljem ugovora kojim se određuje trajanje rada, mjesto obavljanja rada, opseg i vrsta posla.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Izlazak na tržište rada i komunikacija s poslodavcima

Troškove nastale vezano uz rad za opće dobro poput eventualne obuke ili zaštitne obuće i odjeće podmirivat će Grad Petrinja. Centar za socijalnu skrb dostavljat će Gradu podatke o radno sposobnim i djelomično radno sposobnim korisnicima zajamčene minimalne naknade, kojih je na području Petrinje 240, a ostalu proceduru dogovarat će Grad s korisnicima.

Ovom mjerom Grad će pomoći zainteresiranima poput udruga ili javnih ustanova koje imaju potrebu za povremenom dodatnom radnom snagom, a istodobno omogućiti radno sposobnim osobama izlazak na tržište rada te doticaj i komunikaciju s potencijalnim poslodavcima.

Zainteresirani kojima treba dodatna povremena radna snaga mogu se javiti u Upravni odjel za društvene djelatnosti Grada Petrinje na telefon 044/515-254.

Source link: www.telegram.hr