Ako dogovora oko nadstranačkog kandidata ne bude, SDP je spreman da na izborima nastupi sa svojim kandidatom, kazao je potpredsjednik te stranke

Zeković: Nadstranačka ličnost ima veliku šansu za pobjedu, Pejanović Đurišić bi bila dobra kandidatkinja za predsjednicu

Zeković, Foto: Boris Pejović

Nadstranačka ličnost, koja je prihvatljiva svima koji Crnu Goru vide u društvu civilizovanih, demokratskih i ekonomski razvijenih država, ima veliku šansu za pobjedu na predsjedničkim izborima, ocijenili su iz Socijaldemokratske partije (SDP).

Potpredsjednik SDP-a Bojan Zeković smatra da je Crnoj Gori potreban predsjednik ili predsjednica koji će biti odbrana građanske i sekularne države, očuvati njenu EU orijentaciju i kredibilitet NATO članice.

On je naveo da kandidat za predsjednika ne treba da bude simbol nijedne partije, već vrjednosnog svjetonazora na koji se na razne načine atakuje u posljednje dvije i po godine.

“Nadstranačka ličnost, neopterećena partijskim teretima, prihvatljiva svima koji baštine vrijednosti politike koja Crnu Goru vidi u društvu civilizovanih, demokratskih i ekonomski razvijenih država. Takav kandidat ima veliku šansu za pobjedu”, kazao je Zeković agenciji MINA.

Source link: www.vijesti.me