Kuću je kupila supruga Danka Ćorića, misterioznog osnivača kladionica SuperSport

Politika & Kriminal
              Bjegunac Zdravko Mamić prodao vilu na Tuškancu za 6 milijuna eura

FOTO: Luka Stanzl/PIXSELL

Zdravko Mamić prodao je obiteljsku vilu na zagrebačkom Tuškancu za 6 milijuna eura, javlja Jutarnji list. Obiteljska kuća Mamićevih prodana je krajem prošle godine, piše novinarka Vanja Nezirović, a kupila ju je Linda Ćorić, supruga Danka Ćorića, osnivača lanca kladionica SuperSport.

Prema kupoprodajnom ugovoru, manji dio novca od oko 400.000 eura, Mamić je odmah iskoristio za vraćanje ranijih dugova. Mamićev odvjetnik Veljko Miljević prošlog je ljeta za medije potvrdio da njegov klijent traži kupce za svoje nekretnine.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Danko Ćorić lani je prodao svoj kladioničarski lanac za gotovo milijardu eura, a Telegram je ljetos pisao o njegovim nekretninama. O Ćorićevom životu javnost ne zna gotovo ništa – na internetu primjerice čak nema ni njegove slike – a prije nekoliko godina počeo kupovati vrijedne nekretnine po Hrvatskoj.

Čuvena vila na adresi Tuškanac 100

Poznato je da je 2019. postao vlasnik dubrovačkih Hotela Maestral koje je kupio putem svoje tvrtke PND Strategija 2019., za 153.5 milijuna kuna. 2021. godine kupio je dvije kuće u razmaku od mjesec dana. Među njima je i vjerojatno najskuplja vila u Zagrebu, čija se prodaja ranije najavljivala u medijima. Kupljena je, provjerili smo tada, za 135 milijuna kuna.

Riječ je o čuvenoj vili na adresi Tuškanac 100 koja je dio velikog imanja koje graniči s parkom Cmrok. Imanje od 33.247 metara kvadratnih sadržava dvije kuće, garažu, stambenu zgradu s garažom, spremište za poljoprivrednu mehanizaciju, gostinsku kuću, tenisko igralište, dvorište, livadu, vinograd (4.917 metara kvadratnih), voćnjak (4.707 metara kvadratnih) te šumu (5.146 metara kvadratnih).

Politika & Kriminal
              Bjegunac Zdravko Mamić prodao vilu na Tuškancu za 6 milijuna eura

Vila je zaštićena kao spomenik kulture. Gradski zavod za zaštitu spomenika kulture i prirode na svojim stranicama navodi kako je jednokatni bidermajerski ljetnikovac sagrađen u razdoblju od 1826. do 1829. godine., najvjerojatnije, prema projektu Bartola Felbingera.

Kuća na Gvozdu od 3,1 milijuna eura

Kao vlasnica te kuće, kao i Mamićeve vile, navodi se Ćorićeva supruga Linda. Obitelj Ćorić posjeduje i jednu na Krležinom Gvozdu. Riječ je o vili na atraktivnoj lokaciji sagrađenoj 1930. godine. Kupoprodajni ugovor pokazuje kako su tu vilu Danko i Linda Ćorić, koji su upisani kao zajednički vlasnici, kupili 2014. od sudskog vještaka Vladimira Ormuža za 3.150.000 eura.

Politika & Kriminal
              Bjegunac Zdravko Mamić prodao vilu na Tuškancu za 6 milijuna eura

Kuća na Krležinom Gvozdu Vjekoslav Skledar

No to je tek manji dio njihovih nekretnina. Tako smo doznali da u Zagrebu Danko Ćorić ima dvosobni stan površine 55.70 m2 u Miramarskoj ulici te dvosobni stan površine 48.11 metara kvadratnih u Novoj cesti 171.

Nekretnine u Zadru i Svetoj Nedelji

U zgradi u Krčkoj ulici posjeduje tri stana površine 101.50, 126.58 te 140.48 metara kvadratnih. Na Trgu Ivana Kukuljevića Ćorićeva supruga je vlasnica dvosobnog stana s neodređenim omjerom. Ona u Ilici ima i dvije kuće s okućnicama. Ćorići u Zagrebu posjeduju i jedan lokal te garažu.

Članak se nastavlja ispod oglasa

U Svetoj Nedelji imaju dvije kuće, a u Zadru stan i četiri stambene zgrade (svaka je nešto veća od 100 metara kvadratnih). Također su suvlasnici jedne stambene zgrade s neodređenim omjerom. Imaju i niz oranica, pašnjaka i livada, većinom kod Zadra.

Bjegunac Zdravko Mamić ovih je dana ponovno u svim hrvatskim medijima: u tijeku je žestoka borba za kontrolu nogometnog kluba Dinamo, a kadrovi odani Mamiću daju sve od sebe da mu pomognu zadržati vlast.

Source link: www.telegram.hr