Damjanović se službeno sreo s koleginicom u Banjaluci, istog dana kad je navodno privatno bio na akademiji povodom Dana RS

Damjanović u Banjaluci o trošku građana i poslovno i "privatno"

Damjanović i Kovač na svečanosti u Banjaluci, Foto: Privatna arhiva

Ministarstvo finansija platiće oko 230 eura troškova puta i smještaja za čelnika tog resora Aleksandra Damjanovića, koji je od 8. do 10. januara boravio u posjeti Banjaluci, tokom koje se sreo s tamošnjom koleginicom Zorom Vidović.

Dio crnogorske i međunarodne javnosti oštro je osudio prisustvo Damjanovića i ministra pravde Marka Kovača svečanoj akademiji povodom Dana Republike Srpske (RS), održanoj u Banjaluci 8. januara, konstatujući da se radi o datumu koji je osporio Ustavni sud BiH.

U prvoj reakciji Damjanović je javnosti saopštio da je u Banjaluci bio privatno, što je indirektno potvrdio i premijer Dritan Abazović rekavši da nije znao da će ministri ići u RS i da Vlada nije utvrdila platofrmu za taj put.

Nakon što su se u pojedinim medijima juče pojavile fotografije Damjanovića s ministarkom Vidović, iz Ministarstva finansija “Vijestima” su saopštili da je on od 8. do 10. januara bio u posjeti Banjaluci, tokom koje se u Ministarstvu finansija RS sastao sa koleginicom.

Source link: www.vijesti.me