Zoran Lazović još nije procesuiran i ne znam da li će biti, ali ekipa oko njega je vrh kriminalne piramide i imaju svoje ljude svuda

Abazović: Sa Vučićem sam korektan, ali on ne upravlja Crnom Gorom

Borba protiv organizovanog kriminala i korupcije problem je cijelog društva, ne samo Tužilaštva, Foto: Boris Pejović

Premijer Dritan Abazović saopštio je da želi da vidi više dokaza o navodnoj krivici Rada Miloševića za šverc cigareta, poručivši da mu je nelogično da taj funkcioner GP URA za manje od mjesec formira kriminalnu organizaciju sa ljudima koje je tek upoznao.

U intervjuu “Vijestima”, on je, međutim, kazao da ne amnestira nikoga i da će Milošević biti i stranači sankcionisan, ukoliko se utvrdi da je kriv za bilo kakve nezakonitosti: “Ne amnestiram nikoga, apsolutno, to je princip rada i mislim da ćemo na organima stranke morati da zauzmemo principijelan i jasan stav — da je naš politički subjekati neprikosnoveni borac za borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala”.

Rekao je i da neozbiljnim smatra ocjene, koje tumači kao napade, da predsjednik Srbije upravlja bilo čim u Crnoj Gori, dodajući da je njegov odnos sa Aleksandrom Vučićem, kao i sa drugim zvaničnicima u regionu, korektan i prijateljski.

”Da li se nama sviđa neka politička opcija u regionu, to nije naše pitanje i pitanje za naše građane. Mi imamo suverenu vlast, poštujemo druge, na isto takav način i to je to. Sva ta priča u vezi sa Vučićem je u kontekstu stvaranja nekog negativnog političkog narativa u odnosu na mene lično. Meni je drago da sa njim, sa premijerom Albanije, Kosova i sa predsjedavajućim Vijećem BiH imamo odnose koje bi trebalo da ima svaki premijer Crne Gore”.

Source link: www.vijesti.me