SSP: I Novi Sad odumire, samo malo sporije

foto: A. L.

Rezultati poslednjeg popisa pokazuju da Novi Sad ne samo da ne kuburi sa padom broja stanovnika, već je i porastao za oko 25.000 Novosađana i 18.000 domaćinstava, bila bi to sjajna vest da ova statistika ne prikriva porazne podatke i sve hronične boljke „ekonomskog tigra”, kažu iz novosadskog odbora Stranke slobode i pravde.

Naime, kako dodaju, Novi Sad za razliku od većine gradova u Srbiji, nema problema s demografijom isključivo zbog prelivanja stanovništva iz manjih sredina, koje dolazi u veći grad u potrazi za poslom i boljim uslovima života.

„Ipak, podatak da na 34.000 stanova i 18000 domaćinstava više nego 2011. godine, naš grad ima tek 25.000 novih stanovnika, pokazuje da situacija u našem gradu nije ni blizu tako ružičasta i da zapravo mnogi mladi ljudi napuštaju Novi Sad. Ovo se vidi i u podatku da trenutno u Novom Sadu ima ukupno 192.000 stanova na 368.000 stanovnika, što pokazuje da su domaćinstva veoma mala, a njihovi članovi sve stariji, te da naš grad takođe umire, samo malo sporije od ostalih“, rekao je dr Vladimir Vrsajkov iz GrO SSP Novi Sad.

Kako ističe Vrsajkov, mali rast stanovništva u Novom Sadu za ovih 11 godina i sve veći broj praznih starih stanova u budućnosti, izgleda predstavljaju opravdanje „nesposobnoj gradskoj vlasti da se uopšte ne trudi da izgradnjom odgovarajuće infrastrukture isprati promene“.

„Kapitalne investicije u gradu nedostaju, a zapravo je i SNS-ovcima jasno da će, zahvaljujući njihovoj pogubnoj politici, mladi Novosađani nastaviti da odlaze iz zemlje, dok će stari živeti sami u svojim stanovima koje nakon njih neće imati ko da kupi“, zaključio je Vrsajkov.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Još vesti iz ovog grada

SSP: I Novi Sad odumire, samo malo sporije

U Domu zdravlja na Limanu u Novom Sadu od sledeće godine stomatološka ordinacija prilagođena osobama sa invaliditetom

SSP: I Novi Sad odumire, samo malo sporije

Novi Sad uplatio 30 miliona dinara u Fond za lečenje u inostranstvu

SSP: I Novi Sad odumire, samo malo sporije

LSV: Da Odbor Skupštine Srbije za spoljne poslove glasa za uvodjenje sankcija Rusiji

SSP: I Novi Sad odumire, samo malo sporije

Povećava se broj pacijenata u Kovid bolnici na Mišeluku u Novom Sadu

Source link: www.danas.rs