Stara skupštinska većina u Glavnom gradu namjerava da 30. decembra izglasa odluku kojom će zarade službenicima i namještenicima biti povećane do 30 odsto. Predstavnici nove većine namjeru DPS-SD bivše vlasti vide kao marketinški potez i najavljuju da će preispitati sve što se izglasa na toj sjednici Skupštine

Dvostruki aršini uzurpatora vlasti

Vlast pala na izborima, ali i dalje vlada: Predsjednik Skupštine Đorđe Suhih, Foto: Boris Pejović

Iako kritikuju Vladu u tehničkom mandatu zbog “nelegitimnih” odluka, stara većina u Glavnom gradu sprema se da učini isto, tako što će na sjednici 30. decembra izglasati odluku kojom će zarade službenicima i namještenicima biti povećane i do 30 odsto.

Predstavnici nove većine u Podgorici takvu odluku odlazećeg gradonačelnika Ivana Vukovića (DPS) smatraju marketinškim potezom, najavljujući da će nova vlast preispitati sve što se izglasa 30. decembra.

”To je prilično očajnički potez u pokušaju da zaustave veliko nezadovoljstvo i haos koji su proizveli. Kratkoročan, politički jeftin pokušaj, da i dalje drže pri sebi određeni broj ljudi, ali svima je jasno da se radi o politikantskim motivima”, ocijenila je nositeljka liste Demokratskog fronta (DF) na lokalnim izborima Jelena Borovinić Bojović.

Funkcioner Demokrata i sekretar Izborne komisije Glavnog grada Vladimir Vujović poručio je da će pod lupom nove vlasti biti i preispitivanje odluka koje budu donesene 30. decembra.

Source link: www.vijesti.me