Srpska lista o spisku Srba koji je objavio poslanik Samoopredeljenja: Kurti nastavlja s progonom

Foto: Facebook / Srpska lista

Mržnja (kosovskog premijera) Aljbina Kurtija prema svemu srpskom ide dotle da se javno objavljuje nova lista za progon Srba, na kojoj su čak i brat i sin predsednika Aleksandra Vučića, koji nemaju nikakve veze s demokratskim, mirnim protestima srpskog naroda na barikadama, saopštila je danas Srpska lista.

Kako se navodi u saopštenju, poslanik Kurtijeve stranke Samoopredeljenje Armend Muja objavio je još jednu listu za progon Srba sa Kosova i Metohije, a koju Kurti i njegov ministar unutrašnjih poslova uporno pokušavaju da sakriju.

Na listi za progon Srba nalazi se skoro kompletno rukovodstvo Srpske liste, viđeni Srbi sa Kosova i Metohije, ali i brat i sin predsednika Aleksamdra Vučića, Andrej i Danilo.

Poslanik Kurtijevog Samoopredeljenja objavio fantomski spisak Srba za hapšenja – na njemu su i Andrej i Danilo Vučić

Sastavljanjem i javnim objavljivanjem listi za progon Srba od strane Prištine i Kurtijevih podrepaša predstavlja javni linč i crtanje mete na čelo Danilu i Andreju Vučiću, rukovodstvu najjače partije Srba na Kosovu i Metohiji i viđenijim Srbima sa Kosova i Metohije, čime se najdirektnije ugrožavaju njihovi životi, ističe LS.

Petar Petković o spisku Srba koji je objavio poslanik Samoopredeljenja: Zastrašujuće crtanje mete na čelo bratu i sinu predsednika Srbije

Ta stranka je pozvala međunarodnu javnost da hitno i javno osudi ovakav progon Srba, ocenivši da ovakve izjave „najdiretnije opravdavaju postojanje barikada i mirnog otpora srpskog naroda koji ne pristaje na omču oko vrata koju mu je namenil Kurti“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Source link: www.danas.rs