Gašić: Armend Muja objavio ništa drugo nego spisak za odstrel

foto (BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV)

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić ocenio je da objava poslanika Samoopredeljenja Armenda Muje nije „ništa drugo nego spisak za odstrel“.

Gašić je u saopštenju ocenio da, kako je rekao, konstantne provokacije i pretnje Armenda Muje pokazuju da predstavnici Prištine neće nikada ostaviti Srbe na miru.

On je dodao da nikakvi spiskovi neće sprečiti i uplašiti srpske institucije da odbrane narod na Kosovu i Metohiji.

Ministarka pravde Maja Popović ocenila je da predstavnici vlasti u Prištini nastavljaju da „provociraju srpski živalj na Кosovu i Metohiji, pokušavajući da tamošnje srpske lidere proglase kriminalcima, stavljajući ih na listu za hapšenje“.

„Posebno je zabrinjavajuće“ da vlasti u Prištini „Srpsku pravoslavnu crkvu i Srpsku akademiju nauka i umetnosti nazivaju desničarskim ekstremističkim organizacijama, koje su povezane sa Ruskom Federacijom“, rekla je Popović.

„Nedopustivo je da se predsednik Aleksandar Vučić, njegov sin Danilo, brat Andrej, kao i ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić i direktor Bezbednosno-informativne agencije Aleksandar Vulin nalaze na listi za hapšenje, i to samo zato što se bore za interese srpskog naroda“, napisala je Popović u saopštenju.

Poslanik Samoopredeljenja Armend Muja objavio je na svom Fejsbuk nalogu spisak sa nazivima, kako je naveo, „srpskih kriminalnih organizacija i njihovih rukovodilaca“, tražeći njihovo hapšenje.

Na spisku, koji je Muja objavio, navedena je Civilna zaštita, za koju tvrdi da su je formirali Goran Rakić, Igor Simić, Slavko Simić, Miloš Perović, Nenad Đurić i Stevan Pavićević, Severna Brigada koju su formirali Andrej Vučić (brat predsednika Aleksandra Vučića), Milan Radoičić, Zvonko Veselinović i Radule Stević.

Muja je na spisku naveo i „ekstremističke desničarske organizacije vezane sa Rusijom, SPC i SANU, Narodna patrola, (Damjan Knežević, Danilo Vučić – sin predsednika Srbije i Aleksandar Filipović)“.

Dodao je da se „zna da predsednik Srbije Aleksandar Vučić, njegov brat Andrej, sin Danilo, ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić i šef BIA Aleksandar Vulin igraju te igre“.

Prema navodima u objavi Armenda Muje, Severna Brigada i Civilna zaštita treba da se proglase terorističkim organizacijama, jer njihovi čelnici stoje iza postavljanja barikada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Source link: www.danas.rs