Slaven Radunović je poručio da će DF ipak glasati za amandmane na plenumu, jer ne žele da ostave "ni trun sumnje da imaju zadnje namjere"

DF nije podržao amandmane na Predlog izmjena Zakona o lokalnoj samoupravi

Radunović (arhiva), Foto: Luka Zeković

Poslanici Demokratskog fronta (DF) nijesu danas na sjednici skupštinskog Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu podržali amandmane na Predlog izmjena Zakona o lokalnoj samoupravi, kojima je predviđeno rješenje krize u Podgorici.

Za amandmane su glasala dva člana Odbora iz Demokratske Crne Gore i CIVIS-a, protiv je bio Boris Mugoša (SD), dok je pet članova Odbora iz DF-a, SNP-a i PzP-a bilo uzdržano.

Potpredsjednica Skupštine i funkcionerka Pokreta za promjene (PzP) Branka Bošnjak i poslanici Demokrata Danilo Šaranović i Građanskog pokreta URA Miloš Konatar su predali juče u skupštinsku proceduru amandmane, kojima je predviđeno da, ukoliko nadležna izborna komisija ne objavi konačne rezultate izbora u roku od 60 dana od njihovog održavanja, aktuelnom sazivu lokalnog parlamenta mandat prestaje po sili zakona. Šaranović je juče na konferenciji za novinare rekao da taj rok od 60 dana u Podgorici ističe danas.

Slaven Radunović (DF) je na sjednici Odbora zatražio da se amandmani povuku „u svjetlu novih činjenica“ i odluke Ustavnog odbora da se raspiše novi konkurs za sudije Ustavnog suda.

Source link: www.vijesti.me