Ukoliko predloženi amandmani budu usvojeni time bi mogla biti riješena kriza nastala zbog neproglašenja konačnih rezultata izbora za odbornike u Skupštini Glavnog grada 23. oktobra

Predloženi amandmani za rješenje krize u Podgorici

Foto: Biljana Matijašević

Potpredsjednica Skupštine i funkcionerka Pokreta za promjene (PzP) Branka Bošnjak i poslanici Demokratske Crne Gore Danilo Šaranović i Građanskog pokreta URA Miloš Konatar predali su amandmane na Predlog Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o lokalnoj samoupravi.

Ukoliko predloženi amandmani budu usvojeni time bi mogla biti riješena kriza nastala zbog neproglašenja konačnih rezultata izbora za odbornike u Skupštini Glavnog grada 23. oktobra.

Amandmanima se predviđa da ukoliko nadležna izborna komisija u jedinici lokalne samouprave u kojoj su izbori za odbornike održani 23. oktobra ove godine do dana stupanja na snagu ovog zakona ne utvrdi i ne objavi konačne rezultate izbora, da skupštini tekućeg saziva mandat prestaje po sili zakona danom stupanja na snagu zakona.

Takođe predviđeno je da Vlada svojim aktom konstatuje prestanak mandata lokalnom parlamentu i na predlog ministarstva imenuje Odbor povjerenika.

Source link: www.vijesti.me