Podijeli : 0

OGLAS

Zahiragić o skupu “Zločin ateizma”: Našistima smeta bjelica na glavi hafiza Vijesti Autor:N1 BiH19. dec 202222:29 Podijeli :

Zahiragić o skupu “Zločin ateizma”: Našistima smeta bjelica na glavi hafiza

Izvor: Haris Zahiragić (N1)

«Našistima smeta humanitarno udruženje Tempo iz Vogošće koje je od kada postoji uradilo puno dobra za svoju lokalnu zajednicu i njene građane, ali i puno šire od toga.» napisao je član SDA Haris Zahiragić na svom Facebook profilu komentarišući protivljenje Naše stranke održavanju tribine “Zločin ateizma” čiji je gost je predavač hafiz Dževad ef. Gološ. Navedeno udruženje organizira spomenuti skup.

Timur Vilić, predsjednik Foruma mladih NS Kantona Sarajevo NS kazao je da se  “već iz naziva tribine je jasno da se radi o govoru mržnje i huškanju” i dodao da takve tribine ne smiju biti dozvoljene uopšte, a pogotovo ne u javnim ustanovama koje žive od poreza svih građanki i građana, uključujući i ateiste.

Zahiragić je brzo odgovorio:

“Smeta im i to što se (su)finansiraju iz budžeta opštine, ali im ne smeta kada njihov predsjednik stranke plati organizaciju Parade. Smeta im i tribina u njihovoj organizaciji, ali im ne smeta sodomični i nezakoniti performans na javnom trgu ispred Narodnog pozorišta u sklopu Festivala koji je finansirala Vlada KS… Dupli standardi lažnih liberala, navikli smo već na to… Pitaju se eto oni, odakle pravo vjernicima da govore o zločinima ateizma – što je tema njima sporne tribine. Pa ko će drugi govoriti, kada su upravo vjernici, svih religija, upravo bili najveće žrtve tih zločina.” napisao je Zahiragić.

“Šta znaju ovi iz NS šta je bio „Bezbožni petogodišnji plan“ u SSSR, šta je bila lige militantnih ateista, šta se, uostalom, dešavalo sa vjernicima u svim komunističkim režimima… Saopštenje “Naše stranke” potpisuje neki mladić, ovi stariji valjda “nisu smjeli” pa su poslali mladog diverzanta željnog dokazivanja u tim radikalno lijevim krugovima. Dečko, ali i oni koji su te založili da izađeš javno ispred njih, kako da vam objasnim, a da ne budem grub… Jednostavno prošlo je vrijeme kada su takvi poput vas određivali o kojim temama se smije javno raspravljati i govoriti. Kada su se skidale ahmedije, a i glave ispod njih, kada su cenzurisali i tjerali na autocenzuru. Verbalni delikt je, svakako, ostao na marginama historije, a i vi ćete kao politička stranka, ukoliko nastavite sa ovakvim rigidnim idejama. Ne smeta vama sama Tribina, pa ni naziv iste, da se mi ne lažemo. Neću biti politički korektan, vama smeta ona bjelica na glavi hafiza Gološa i njegova brada sa obrijanim brkovima, zapravo sve ono što ono što ona predstavlja – da budem do kraja otvoren.” napisao je Zahiragić.

Prema vama, svi u ovoj državi imaju sva prava i sve slobode, to je kao neprikosnoveno, čak i životinje, samo oni tamo neki muslimani – koji nisu po vašem ukusu, oni nemaju šta da pričaju, pametuju, iznose svoje mišljenje – “neka se prilagode novom vremenu u kojem živimo…” To, u svakom slučaju, neće tako moći! Iskren da budem, ovo je potpuno očekivano od Našista, pa do jučer su njihovim kadrovima smetali ezani po Sarajevu. Mene, onako iskreno zanima, gdje su njihovi koalicioni partneri da na ovo reaguju? Šute. Viši cilj… Mudrost… Šta li? Nema veze, dok čekamo njih da pronađu davno izgubljeni ponos, čast i još nešto potrebno za odbranu ovako važnih tema, ima nas dovoljno koji ćemo stati u zaštitu dostojanstva vjernika, njihovog prava i slobode govora i izražavanja!” dodao je Zahiragić.

U najavi tribine navodi se da je otvorena za sve posjetitelje u utorak, 20. decembra 2022. godine, a predavanje počinje u 19 sati. Timur Vilić je zatražio da se njeno održavanje zabrani.

Source link: ba.n1info.com