Odlukom Županijskog suda u Zagrebu, 26-godišnjaku je određen istražni zatvor

Politika & Kriminal
              Dečko nakon prekida bivšoj curi slao stotine poruka na dan, zvao je i prijetio. Uhićen je

FOTO: Pixsell

Policija je uhitila 26-godišnjaka koji je mjesecima uhodio svoju bivšu djevojku ne mogavši se pomiriti s prekidom njihove veze. Veza je pukla jer je, kako doznajemo, 26-godišnjak bio nasilan prema djevojci s kojom je živio, a nakon što su se razišli nastavio ju je maltretirati.

Prema informacijama iz Policijske uprave zagrebačke, 26-godišnjak je nakon prekida intimne veze bivšoj upućivao nekoliko desetaka telefonskih poziva i nekoliko stotina poruka dnevno. Osim što se na taj način nametljivo ponašao prema njoj, uputio joj je i prijetnje koje su ju uplašile.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Neprihvatljivo ponašanje

Doznajemo kako mu je djevojka u više navrata dala do znanja da se nema namjeru pomiriti s njim, te da je njegovo ponašanje neprihvatljivo. No, kako uporno nije prestajao, njegove poruke su je sve više uznemiravale, pa je na kraju počela strepiti za vlastitu sigurnost.

Odlučila je slučaj prijaviti policiji koja je mladića prije par dana lišila slobode.

Pritvoren da opet ne prijeti

“Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja 26-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku dok je posebno izvješće podneseno nadležnom državnom odvjetništvu. Prijavljen je zbog sumnje da je počinio kaznena djela prijetnje i nametljivog ponašanja”, potvrđeno je Telegramu iz Policijske uprave zagrebačke.

Odlukom Županijskog suda u Zagrebu, 26-godišnjaku je određen istražni zatvor. Zaključeno je, naime, da postoji bojazan da bi mogao ponoviti kazneno djelo, odnosno ponovno biti nametljiv prema bivšoj curi.

Source link: www.telegram.hr