Podijeli : 0

OGLAS

Svi vodostaji u BPK Goražde u porastu Vijesti Autor:FENA17. dec 202214:52 Podijeli :

Svi vodostaji u BPK Goražde u porastu

Izvor: FENA

Obilne padavine praćene grmljavinom tokom protekle noći nisu uzrokovale veće probleme na području Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) Goražde.

Na osnovu prikupljenih informacija iz osmatračke mreže sa područja BPK Goražde, u posljednja 24 sata nisu zabilježene pojave opasnosti od prirodnih i drugih nesreća koje bi ugrožavale ljude i materijalna dobra.

Prema podacima Kantonalnog operativnog centra (KOC), uz povećanje vodostaja zabilježeni su prekidi u snabdijevanju električnom energijom.

Vodostaji svih vodotokova na području BPK Goražde su u porastu te je vodostaj rijeke Drine izmjeren jutros u osam sati iznosio 210 cm, vodostaj Prače 85cm i vodostaj Koline 59 cm.

Prema informaciji Elektrodistribucije-poslovna jedinica Goražde u posljednja 24 sata na području BPK Goražde dolazilo je do kraćeg prekida u snabdijevanju električnom energijom od Ilovače do Orahovica. Prekid u napajanju električnom energijom evidentiran je i na području Hrenovice.

Prema informaciji iz Direkcije za ceste BPK Goražde putni pravci R-448 Podkozara-Goražde-Hrenovica i R-448A Osanica-Ilovača-Prača su prohodni i saobraćaj se odvija bez naročitih problema. Zabilježeni su manji odroni na dionici Osanica-Ilovača, a ekipe zimske službe održavanja puteva su na terenu.

Source link: ba.n1info.com