U Srbiji se uskoro očekuje konferencija za medije

Stotine kosovskih specijalaca stigle u Sjevernu Mitrovicu, stanovnici se okupljaju na ulicama

FOTO: Screenshot Twitter / Spriter

Portal Kosovo online javlja da su kosovski policajci ušli u Sjevernu Mitrovicu. Tamo ih je sada više od 200, a Sjevernu Mitrovicu su ušli iz južnog dijela grada. Kako javlja reporter ovog portala s terena, policajci su se rasporedili po rubovima grada i blokirali cijeli grad. Osim toga, reporter doznaje i da su bačene i dvije šok bombe.

Radi se o pripadnicima Rosu-a, kosovskih specijalaca. Prema njihovim riječima, u grad s došli da osiguraju situaciju. Građani Sjeverne Mitrovice okupljaju se na ulicama, a Kosovo online piše da je stanje napeto ali bez incidenata. Zatvoreni su svi kafići u gradu, dok su žene i djeca sklonjeni s ulica.

Portal Kosovo Sever (KoSSev) javlja da od večeras u sjeverni dio Kosovke Mitrovice ulaze pripadnici kosovske policije albanske nacionalnosti. Dodaju da im je cilj pojačati sigurnost u dijelovima grada gdje živi etnički miješano stanovništvo.

U Srbiji izvanredna konferencija za medije

Cilj jedinica je, “isključivo zaštita etničkih mješovitih dijelova grada nakon više pritužbi Albanaca sa sjevera da se ne osjećaju sigurno”, potvrđeno je portalu KoSSev večeras. Navodno su u Sjevernoj Mitrovici i pripadnici EULEX-a koji patroliraju gradom. Isti portal je nešto ranije večeras prenio priopćenje kosovske policije koja je najavila da će, zbog incidenata u sjevernom dijelu Mitrovice, pojačati prisutnost svojih snaga.

Jučer je, dodaju, došlo do najmanje dva incidenta pri pokušaju postavljanja novoizabranih članova općinskih izborenih povjerenstava. Albanski članovi pokušali su ući u prostorije izbornog povjerenstva, piše KoSSev te dodaje da su ih Srbi spriječili u tome.

Srpski Telegraf javlja da je direktor Ureda za Kosovo i Metohiju za večeras u 23 sat najavio konferenciju za medije.

Source link: www.telegram.hr