"Sve ovo se organizuje da bi neko oborio rejting DPS-a, ali i vratio svoj rejting, koji je pao ispod cenzusa", poručio je Živković

Živković: Djelovi SDT-a iskorišćeni za obračun s političkim neistomišljenicima

Foto: Nikola Dragaš

Šef poslaničkog kluba Demokratske partije socijalista (DPS) Danijel Živković, kazao je danas da je odluka Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) da formira predmet o radu Komisije za stambena pitanja Vlade i zbog toga traži ukidanje imuniteta poslanicima DPS-a, politički motivisana aktivnost koja ima za cilj nanošenje štete toj stranci.

On je na pres-konferenciji u Skupštini Crne Gore, rekao da nije prošlo ni mjesec od trenutka kad je premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović najavio krivičnu prijavu u ovom slučaju, do formiranja predmeta u SDT-u.

«Djelovi SDT-a očigledno su poslužili za obručun s političkim neistomišljenicima i stavili su se u službu izvršne vlasti», istakao je Živković.

SDT traži od Skupštine ukidanje imuniteta poslanicima DPS-a Predragu Boškoviću, Dragici Sekulić i Suzani Pribilović, te poslanicima Socijaldemokrata (SD) Ivanu Brajoviću i Damiru Šehoviću.

Source link: www.vijesti.me